DOLAR 32,5783 0.27%
EURO 34,9703 -0.03%
ALTIN 2.445,830,41
BITCOIN 20947940,10%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Güney’de seçime doğru… Anastasiadis önde

Güney’de seçime doğru… Anastasiadis önde

ABONE OL
25 Kasım 2017 16:37
Güney’de seçime doğru… Anastasiadis önde
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kıbrıs Rum Devlet Radyo ve Televizyon Kurumu’nun (RİK) yaptırdığı ankette 2018 Ocak ayında gerçekleştirilecek başkanlık seçimlerinde Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in kolaylıkla birinci sıraya otururken, AKEL’in desteklediği Stavros Malas ve DİKO’nun adayı Nikolas Papadopulos’un ise göğüs göğüse bir mücadele vereceğinin görüldüğü belirtildi.
Alithia gazetesi Rublic Issue şirketinin 14-18 Kasım tarihlerlerinde RİK adına yaptığı anketin sonuçlarına yer verdi.
Yapılan bu ankette Anastasiadis’in yüzde 44’lük bir oranla kolaylıkla birinci geleceğinin teyit edildiğini aktaran gazete, Malas ve Papadopulos’un ise yüzde 22’lik oranlarla tam bir eşitlik içinde olduğunu belirterek, bu iki adayın ikinci tur için son ana kadar göğüs göğüse mücadele vereceğinin görüldüğünü kaydetti.
Habere göre ankette ELAM adayının yüzde 7’lik oy oranıyla, yüzde 3’lük oy oranı alan Yorgos Lillikas’ı geçtiği de belirtildi.
İkinci turda olası Anastasiadis-Malas karşılaşmasında, Anastasiadis’in oy oranının yüzde 42, Malas’ın da yüzde 22 olduğunu kaydeden gazete, Anastasiadis ile Papadopulos’un ikinci tura kalması durumunda ise Anastasiadis’in oyların yüzde 40’ını, Papadopulos’un da yüzde 25’ini topladığının görüldüğünü aktardı.
DAYANIŞMA HAREKETİ
Alithia gazetesi bir başka haberinde, Rum başkanlık seçimlerinde DİKO’yu destekleme kararı alan Dayanışma Hareketi partisi üyelerinden 100’ünün daha Anastasiadis’e destek verme kararı aldığını yazdı.

Haberde Kasım ayı başlarında Dayanışma Hareketi üyesi 133 kişinin partinin aldığı karara karşı çıkarak Anastasiadis’i destekleyeceğini açıkladığı anımsatıldı.
OY VERME HAKKI
Öte yandan Alithia gazetesi, güneyde gerçekleştirilecek başkanlık seçimlerinde oy kullanma hakkına yeni sahip olan vatandaşların sadece yüzde 7’sinin seçmen kütüğüne kayıt yaptırdığını yazdı.
Başkanlık seçimlerinde oy kullanma hakkına yeni sahip olanların ya da geçmişte de seçmenlik hakkı olduğu halde kayıt yaptırmayanların sayısının 40 bin 500 olduğunu aktaran gazete, düne kadar sadece 2 bin 767 kişinin başkanlık seçimlerinde oy kullanmak için seçmen kütüğüne kayıt yaptırdığını kaydetti.
Habere göre Yüksek Seçim Kurulu, yeni başvuruların sayısının, geçen yıllara göre az olduğunu belirtti.
Yurt dışında oy kullanma niyeti belirtenlerin sayısında da düşüş olduğunu vurgulayan Kurul, şimdiye kadar 2 bin 514 vatandaşın oy kullanmak için başvuru yaptığını kaydetti.
Politis gazetesi de seçmen kütüğüne kayıt yaptırmamış 18 ile 30 yaşlarındaki kişilerin sayısının 40 bin civarında olduğunu yazdı.

En az 10 karakter gerekli
Tüm Yorumlar (2)
  • Rastrear teléfono

    Instalación simple y descarga gratuita, no se requieren conocimientos técnicos y no se requiere raíz.Grabacion de llamadas, Grabacion de entorno, Ubicaciones GPS, Mensajes Whatsapp y Facebook, Mensajes SMS y muchas características mas. https://www.mycellspy.com/es/tutorials/

    Yanıtla
    +0
    -0
  • Rastrear Teléfono Celular

    Rastreador de teléfono celular – Aplicación de rastreo oculta que registra la ubicación, SMS, audio de llamadas, WhatsApp, Facebook, fotos, cámaras, actividad de Internet. Lo mejor para el control parental y la supervisión de empleados. Rastrear Teléfono Celular Gratis – Programa de Monitoreo en Línea. https://www.xtmove.com/es/

    Yanıtla
    +0
    -0


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.