DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 2074648-2,72%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Güney’de  Türk düşmanlığı doruğa tırmandı… Türkleri hazmedemiyorlar

Güney’de Türk düşmanlığı doruğa tırmandı… Türkleri hazmedemiyorlar

ABONE OL
27 Kasım 2019 08:17
Güney’de  Türk düşmanlığı doruğa tırmandı… Türkleri hazmedemiyorlar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- “RoyalInstitution of Chartered Surveyors” isimli ekspertiz şirketinin sekiz üyeli danışma kurulu üyeleri arasına Kıbrıslı Türk bir kadın emlakçının atanması Rumları ayağa kaldırırken, görevden alınması için girişim başlatıldı.
APOEL futbol takımının, Avrupa Ligi kapsamında yarın akşam Lüksemburg’ta oynayacağı Dudelange maçı için atanan Türk hakem Halis Özkahya, Rum Yönetimi’nin girişimleri sonucunda değiştirildi.
Güney Kıbrıs’taki APOEL futbol takımının, Avrupa Ligi kapsamında Perşembe akşamı Lüksemburg’ta oynayacağı Dudelange maçı için atanan Türk hakem Halis Özkahya’nın değiştirilmesi yönünde UEFA’ya yaptığı talebin kabul edildiği belirtildi.
Politis gazetesi ve diğer gazeteler spor eklerinde verdikleri haberde, APOEL’in, Lüksemburg’ta oynayacağı Dundelange maçına atanan Türk hakem Halis Özkahya ile yardımcıları Ceyhun Sesigüzel ve Ekrem Kan için UEFA’ya yaptığı itirazın kabul edilmesi haberine yer verdiler.
UEFA’nın, APOEL’in itirazını kabul ederek bahse konu Dundelange-APOEL maçına İtalyan Hakem Gianluca Rocchi’yi atadığını yazan gazete 1974’ten sonra ilk kez bir Türk hakemin APOEL maçına atandığına da dikkati çekti.
Haber göre, APOEL konu hakkında yaptığı açıklamada, hakemin değiştirilmesi yönündeki taleplerinde, kendilerine yardım eden ve katkı koyan Rum Futbol Federasyonu’na (KOP) ve KOP Başkanı Yorgos Kumas’a teşekkürlerini sundu.
APOEL açıklamasında, “Türk hakemlerinin, 1974’ten sonra ilk kez takımımızın maçına atanması talihsizliktir, bununla birlikte UEFA’nın, değişiklik talep ettiğimiz nedeni anlayışla karşılamasından dolayı da mutluyuz” şeklinde ifade kullandı.
Öte yandan Alithia gazetesine göre APOEL Basın Sözcüsü Nektarios Petevinos, UEFA’nın Türk hakemin ilgili maça atandığı kararının duyulmasının ardından bir radyo kanalına yaptığı açıklamada, var olan kesin olgunun, Avrupa’da Rum takımının, başka bir maçına geçmişte Türk hakemin atanmadığı şeklinde olduğunu belirtmişti.
Petevinos, bu konunun kendilerini düşündürdüğünü ve atamayla ilgili bazı soru işaretlerini gündeme getirdiklerini ifade etmişti.
Petevinos, “Tüm bunların futbolun siyasileştirildiği anlamına gelmeksizin Kıbrıs’ta bir işgal sorunu olduğu kesindir. UEFA benzer sorunlara sahip olan Rusya ve Ukrayna gibi ülkelere de hassasiyet göstermiştir bu nedenle UEFA’nın kararını bekliyoruz” ifadesini de kullanmıştı.
EMLAKÇI KIBRISLI TÜRK KADIN
Rum basınında dün yer alan bir haberde, “RoyalInstitution of Chartered Surveyors” (RICS) isimli ekspertiz şirketinin sekiz üyeli danışma kurulu üyeleri arasına Kıbrıslı Türk bir(kadın) emlakçının atanmasının, Güney Kıbrıs’taki ekspertiz ve gayrimenkul dünyasında karışıklığa neden olduğu öne sürüldü.
Fileleftheros gazetesi “Ekspertiz Kuruluşuna Bir Kıbrıslı Türk’ün Atanması Konusunda Hengâme” başlıklı haberinde, “RoyalInstitution of Chartered Surveyors” isimli ekspertiz şirketine Kıbrıslı Türk bir emlakçının atanmasının, bu kişinin KKTC’deki Rum mallarının satışında faaliyet gösterdiğine dair bilgilerin ardından, Güney Kıbrıs’taki ekspertiz ve gayrimenkul dünyasında karışıklığa neden olduğunu iddia etti.
RICS’nin, İngiltere, AB ülkeleri ve dünya çapında faaliyet göstermekte olan değer belirleme ve uzmanlardan oluşan profesyonel bir yapı olduğunu yazan gazete, RICS’nin kısa zaman önce Kıbrıs grubundan ayrılan beş kişinin yerine başkasını atama konusunda hareket ettiğini belirtti.
Kurulda, gayrimenkullerin çeşitli dallarının temsil edilmesine çalışıldığını yazan gazete, bahse konu pozisyonların boşalmasının ardından, bunların ilan edildiğini ve Kıbrıs’taki gayrimenkul sektöründen üyelerin, buna ilgi duyduklarını ifade edebileceklerini belirtti.
Üyelerin RICS’nin üç kişilik bir heyeti tarafından telefonda sözlü mülakatla atandığını yazan gazete, adayların arasında bulunan bir Kıbrıslı Türk’ün de seçildiğini ve bu durumun, bahse konu kişinin, KKTC’deki faaliyetlerinden ötürü şiddetli tepkilere neden olduğunu yineledi.
Gazete, bu duruma muhalefet eden ve şirketin başkanlığından Kıbrıslı Türk’ün yerine başkasının atanmasını isteyenlerin “bu kişinin geçmişte Kıbrıs Rum mallarının satışıyla ilgili olarak, yasalara aykırı davranıp davranmadığının göz önünde bulundurulmadığını” iddia ettiklerini yazdı.
Bu duruma muhalefet edenlerin, bu kararın yanlışlığına işaret eden bir dizi belge ve hukuki karar ortaya koyduklarını da yazan gazete, RICS başkanlığına, bu kararı düzeltmesi konusunda hareket etmesi için zaman tanındığını ekledi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.