DOLAR 32,5049 -0.12%
EURO 34,9951 0.42%
ALTIN 2.432,140,38
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Guterres risk almak istemiyor

Guterres risk almak istemiyor

ABONE OL
13 Eylül 2017 03:34
Guterres risk almak istemiyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Fileleftheros gazetesinin yabancı kaynaklara dayanarak verdiği habere göre BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in , Kıbrıs konusunda diyaloğun bir anlaşmaya varacağına dair güvence olmadan yeni bir risk almak niyetinde olmadığına vurgu yaptı.
Genel Sekreter, taraflar ile görüşmeleri sırasında Kıbrıs sorununda bundan sonra olacaklara dair niyetini ortaya koymayacak. Raporunda kişisel çıkarımlarına yer verecek ve karar alma sorumluluğunu Güvenlik Konseyi’ne bırakacak.
Raporun sunulmasının ardından ABD ile İngiltere’nin, Guterres çerçevesinin Kıbrıs sorununun çözüm antlaşmasının “görüşme-anlaşma zemini” olarak benimseneceği kararın onaylanmasını istemesi ihtimal dışı görülmüyor ancak böyle bir karar taslağına Rusya’nın da onay vermesi kuşkulu görülüyor. Büyük olasılıkla en azından Güvenlik Konseyi başkanı tarafından uzlaşılmış yazılı beyan-açıklama olabilir.
Anastasiadis’in bu New York ziyaretinin, önceki yıllardakilerden çok daha kısa süreceğine dikkat çeken gazete, 18 Eylül’de yerel saatle sabah saatlerinde New York’a varacak Rum Yönetimi Başkanı’nın, Guterres’le görüşmesinin hemen ardından 22 Eylül Cuma gecesi New York’tan ayrılacağını haber verdi.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.