DOLAR 32,3578 0.11%
EURO 34,9839 -0.29%
ALTIN 2.323,980,21
BITCOIN 22818871,33%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Guterres’in hedefi;  Stratejik anlaşma

Guterres’in hedefi; Stratejik anlaşma

ABONE OL
17 Eylül 2018 12:10
Guterres’in hedefi;  Stratejik anlaşma
0

BEĞENDİM

ABONE OL

BM Genel Sekreteri Guterres’in hedefinin, müzakerelerin hemen veya daha sonra başlaması halinde “Guterres Belgesi” temelinde stratejik bir anlaşma sağlanması olduğu bildirildi

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, New York’ta Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres ile görüşmesinin, 28 Eylül’de gerçekleştirilmesinin planlandığı haber verildi. Anastasiadis’in yarın ise Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras’la istişarelerde bulunmak için Atina’ya gitmesi planlanıyor.
Fileleftheros gazetesi, Rum Haber Ajansı’na (KİPE) dayandırdığı haberinde, Anastasiadis’in BM Genel Kurul toplantısı çalışmaları için önümüzdeki hafta New York’a gideceğini ve 27 Eylül’de ise burada konuşma yapacağını yazdı.
Anastasiadis’in New York’ta bulunacağı süre içerisinde, bir dizi ikili temasta bulunmasının beklendiğini kaydeden gazete, Anastasiadis’in 19 Eylül’de ise, AB Dönem Başkanı Avusturya’nın ev sahipliğini yapacağı gayri resmi Avrupa Konseyi toplantısına katılmak için Avusturya’nın Salzburg kentine gideceğini anımsattı.
Anastasiadis’in bugün gideceği Atina’da ise BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs sorunuyla ilgili geçici özel danışmanı Jane Holl Lute’un temaslarının tamamlanmasının ardından beklenen gelişmeler ışığında, Kıbrıs sorunuyla ilgili istişarelerde bulunacağı kaydedildi. Anastasiadis ile Çipras’ın iki ülkenin bölge ülkeleriyle olan işbirlikleriyle önümüzdeki Ekim ayında Yunanistan’da gerçekleştirilecek Güney Kıbrıs-Yunanistan-Mısır üçlü görüşmesini ele alacaklarını ekledi.
Gazete, “Güvenlik Arka Planıyla Stratejik Adımlar- Atina ile Lefkoşa Bir Sonraki Adımları Koordine Ediyor- Top Guterres’in Ayağında” başlıklı yorumsal haberinde ise, bölgede jeopolitik anlamda güç dağılımı yapıldığı bir zamanda, Atina ile Rum kesiminin koordineli ve planlı bir şekilde rollerini yükseltme ve güçlendirme hareketleri yaptıklarını yazdı.
STRATEJİK ANLAŞMA”

Gazete, “Top Guterres’in Ayağında” ara başlıklı haberinde ise, BM Genel Kurulu çerçevesinde New York’ta Eylül ayının son 10 günü içerisinde, Kıbrıs sorununda bazı hareketler beklendiğini belirtti.
Haberde, Kıbrıs sorunundaki bir sonraki adımın, müdahil taraflarla temaslarını tamamlayan BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs sorunuyla ilgili geçici özel danışmanı Jane Holl Lute’un sunacağı rapor ve Guterres’in niyetine bağlı olacağına vurgu yapıldı. Gazete, bir sonraki adımlardan kastedilen şeyin, Guterres’in nasıl hareket edeceği, görüşmeler yapılıp yapılmayacağı veya Genel Sekreterin müdahil tarafları bir hazırlık dönemine gönderip göndermeyeceği olduğuna işaret etti.
Gazete, Müzakerelerin hemen veya daha sonra başlaması halinde temelin Guterres çerçevesi olmasının ve BM Genel Sekreteri’nin hedefinin de çerçevesi üzerinde stratejik bir anlaşma sağlanması olduğunu ekledi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.