DOLAR 32,5540 0.02%
EURO 35,0654 0.57%
ALTIN 2.426,740,16
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Güzelyurt Belediyesi hapsettiği sokak köpeklerini ölüme terkediyor!

Güzelyurt Belediyesi hapsettiği sokak köpeklerini ölüme terkediyor!

ABONE OL
02 Kasım 2022 10:21
Güzelyurt Belediyesi hapsettiği sokak köpeklerini ölüme terkediyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Güzelyurt ilçenin başlıca sorunu olan sokak köpekleri sorununa 20 yıldır çözüm bulmayan belediye, seçime son bir ay kala harekete geçti.

Seçimin yaklaşmasıyla sokak köpekleri konusunda çok ciddi bir oy kaybı yaşayacağının farkında olan Güzelyurt Belediyesi yönetimi, seçim telaşıyla bazı şikayet konusu köpekleri toplatıp yok ediyor.

Bazılarını ise barınak olarak nitelendirdikleri dar bir alana hapsediyor ve orada hasta olanları da orada ölüme veya acılar içinde kıvranmaya terkediyor.

Orada hasta olan, yaralanan, bacağı kırılan, kenelerden hasta olan hayvanlar hiçbir şekilde veterinere götürülmüyor ve tedavi ettirilmiyor.

Güzelyurt Hayvanları Koruma Derneği’nin belediye yetkilileriyle verdiği mücadele sonucu hayvanları hapsettikleri 3 küçük kafes zindan bir süre önce biraz daha geniş bir alan haline getirildi.

Yine kene yüklü tutulan hayvanlar belediye yetkililerine yapılan baskılar sonucu, hayvanlara satın alınıp verilen ilaçlarla kene ve pireden arındırıldı.

Güzelyurt Belediyesi’nin bu aymazlığı Güzelyurt Hayvanları Koruma Derneği’nin tepkisine neden oluyor.

Şuanda oraya kapattığı ve ayağı kırılan bir köpek ile leinshmania hastası olan köpek ayrıca kenelerden bulaştığı hastalık sonucu gözlerine perde indikten sonra orada gözleri görmediği için yönünü kafasıyla bulmaya çalışırken, her iki gözüne de tellerin batmasıyla tamamen kör olan ve ciddi bir ameliyat geçirmesi gereken bir köpek belediye yönetimi tarafından görmezden geliniyor.

Güzelyurt Hayvanları Koruma Derneği’nin müdahale ederek veterinere götürdüğü köpekleri belediye bir kez dahi veterinere götürmezken, şuanda gerekli olan tedavilerini de yaptırmıyor.

Güzelyurt Hayvanları Koruma Derneği konu ile ilgili bugünlerde bir karar açıklayacaklarını duyurdu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.