DOLAR 32,5846 0.27%
EURO 34,8060 0.11%
ALTIN
BITCOIN 20690443,93%
Lefkoşa
°

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Güzelyurt hemen iade edilmeli”

“Güzelyurt hemen iade edilmeli”

ABONE OL
13 Eylül 2017 03:52
“Güzelyurt hemen iade edilmeli”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AKEL Genel Sekreteri Kiprianu; “Güzelyurt hemen iade edilmeli”

Sözde “Omorfo (Güzelyurt) Belediye Başkanı” Viktoras Hacıavraam’ın önceki gün “Güzelyurt’un iadesi ve Ay Mamas’ta ayinin yapılamaması” gündemiyle Rum Meclis’inde temsil edilen siyasi partilerin liderleriyle görüşmeler yapmaya başladığı bildirildi.
Alithia gazetesi Hacıavraam’ın DİSİ, AKEL, DİKO ve EDEK partilerinin başkanlarıyla görüştüğünü, 26 Eylül tarihinde ise Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’le görüşeceğini yazdı.
Habere göre gazeteye konuşan Hacıavraam, “Güzelyurt’un iadesi” taleplerine değinerek, görüşmelerin yeniden başlamasının gerekliliğine vurgu yaptı.
Güzelyurt ve çevresinde çalışmaların yapıldığına işaret eden gazete, bunun, yıldan yıla bölgedeki koşulları değiştirdiğini ifade etti.
Ayin konusundan da söz eden Hacıavraam, bunun üzüntü verici bir durum olduğunu söyledi.
Görüştüğü partilerin başkanlarına, ayinle ilgili, BM Genel Sekreteri, Avrupa Komisyonu Başkanı ve Avrupa Parlamentosu Başkanına gönderdiği mektupların birer kopyasını verdiğini belirten Hacıavraam, ayin gününün değiştirilmesi gibi bir durumun söz konusu olmadığını belirtti.

KİPRİANU
Öte yandan Fileleftheros gazetesine göre AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, Ulusal Konsey kararları temelinde, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in Crans Montana’da ortaya koyduğu çerçevede önkoşullar olmadan müzakerelerin yeniden başlamasını arzu etmesi gerektiğini söyledi.
Her yerde olduğu gibi Crans Montana’da da, “Güzelyurt’un yasal sahiplerine iadesini” savunduklarını ifade eden Kiprianu, ayin konusuna değinerek, yasaklanmasının kabul edilmez olduğunu söyledi.
O dönemde Hacıavraam ile görüştüklerini ve ayine izin verilmesi için kendisinden müdahalede bulunmasını istediğini anlatan Kiprianu, müdahalede bulunduklarını, ancak başarılı olamadıklarını belirtti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.