DOLAR 32,4495 -0.13%
EURO 34,7452 -0.68%
ALTIN 2.435,860,00
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Haciavraam;   Güzelyurt, Girne , Mağusa bizimdir

Haciavraam; Güzelyurt, Girne , Mağusa bizimdir

ABONE OL
16 Ekim 2018 10:31
Haciavraam;   Güzelyurt, Girne , Mağusa bizimdir
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ-Güzelyurt kökenli Rumların “Astromerik Kültür Mekrezi’nde” önceki sabah düzenlediği etkinlikte, Yunanistan Meclisi’ni temsilen SİRİZA Milletvekili Stavros Kontonis ve sözde “Omorfo Belediye Başkanı” Viktoras Haciavraam’ın yaptıkları konuşmalara yer Fileleftheros gazetesi, siyasi parti temsilcileri, Yunanistan Büyükelçisi ve diğer bazı katılımcıların da yer aldıkları etkinliğin, “Astromerit” (Bostancı) sınır kapısı yakınında dua okunması ve BM’ye muhtıra verilmesiyle son bulduğunu aktardı.
Habere göre SİRİZA Milletvekili Kontonis, “sizin adil mücadeleniz bizim adil mücadelemizdir” şeklinde konuşarak, “) Güzelyurt’u ziyaret ettiğini, hissettiği duyguların kızgınlık ve işgal altındaki belediyelerin kurtarılması için verilen mücadeleye devam edilmesi kararlılığına dönüştüğünü” belirtti.
Sözde “Omorfo Belediye Başkanı” Haciavraam ise, Girne, Gazimağusa ve Güzelyurt’un “vatanları olduğunu” ifade ederek “çözümsüzlüğün çözüm olmadığının anlaşılması gerektiğini” söyledi.
UNFICYP’in görevine devam edip etmeyeceğinin yarım yüzyıl sonrasında ilk kez kesin olmadığını da belirten Haciavraam, “alınan mesajların iyimserliğe yer bırakmadığı ve bölünmenin kapıyı çaldığı” iddialarında da bulundu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.