DOLAR 32,3444 0.25%
EURO 35,1091 -0.15%
ALTIN 2.307,281,32
BITCOIN 22910033,30%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Halk ayağa kalktı;    Emperyalizmin kalemleri kırılmalı

Halk ayağa kalktı; Emperyalizmin kalemleri kırılmalı

ABONE OL
22 Ocak 2018 20:50
Halk ayağa kalktı;    Emperyalizmin kalemleri kırılmalı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sivil toplum örgütleri, sendikalar ve dernekler, Türk ordusunu “işgalcilikle” suçlayan provokatör Afrika gazetesini kınadı.

Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği, Afrika Gazetesi’ni kınadı. Dernekten yapılan yazılı açıklamada, “Afrika Gazetesi’nin 21 Ocak 2018 tarihli sayısında ‘Türkiye’den bir işgal daha’ manşetiyle verilen haber bizler gibi Kıbrıs Türk halkının büyük bir çoğunluğu tarafından hayret ve nefretle karşılanmıştır.” denildi.

Açıklama, şöyle devam etti:
“Kıbrıs’ta, şerefli Türk ordusunun ve Anavatanımızın başlattığı Zeytin Dalı Harekatı’na karşı çıkan bir tek Rum Yönetimi ile Afrika Gazetesi olmuştur. Anavatanımız ve Türk Silahlı Kuvvetleri yıllardır yabancı güçler tarafından beslenen Terör odaklarına karşı başlatılan bu meşru harekât geç bile kalmıştır. Allah Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ve Anavatanımızın yardımcısı olsun. Bu harekatı işgal gibi göstermek isteyen ve hele de Mutlu Barış Harekatı’nı da aynı şekilde niteleyen Afrika Gazetesi’ni kınar ve şiddetle protesto ederiz.

Anavatanımız; Türk Silahlı Kuvvetleri ve Barış Harekâtı olmasaydı Kıbrıs’ta Türk varlığından söz edilmeyecek ve Afrika Gazetesi diye bir gazete de olmayacaktı.

Bugünkü varlığımızı ve devletimizi kahraman Mücahit halkımıza ve Anavatanımıza borçluyuz. Bunu unutmayalım. Anavatanımıza, Devletimize, Türk Mukavemet Teşkilatı’na ve Türk Silahlı Kuvvetleri’ne zaman zaman dil uzatan gafilleri uyarıyor ve gerçekçi olmalarını bir kez daha hatırlatıyoruz.”

    ARMATÖRLER BİRLİĞİ

     KKTC Armatörler Birliği, Türkiye’nin Zeytin Dalı Operasyonu’nu işgal olarak yansıtılmasını kınadı.
Birlikten yapılan açıklamada, TSK’ya başarılar dileğinde bulunuldu.

DIŞ BASIN BİRLİĞİ

Dış Basın Birliği, Afrika gazetesinin   manşetinde yer alan yorumun, üyeleri tarafından üzüntüyle karşılandığını belirtti.
Açıklamada, “Ada tarihinin gerçeklerini görmezden gelerek söz konusu gazetenin ‘işgal’ diye yaptığı nitelendirmenin aynısını, Anavatan Türkiye’nin bugünlerde, vatandaşının can güvenliği için yapmış olduğu harekat için de yapması kabul edilemez bir durumdur” ifadeleri kullanıldı.
Dış Basın Birliği açıklamasında “Afrika gazetesini, yapmış olduğu yorumdan dolayı tüm Dış Basın Birliği üyeleri olarak şiddetle kınıyor, söz konusu gazeteyi her geçen gün toplumu bölme, kin ve nefret duygularını arttırma ve en önemlisi Anavatanımız ile olan ilişkilerimize sürekli olarak darbe vurma çabalarına son vermeye çağırıyoruz” denildi.
HATAYLILAR DERNEĞİ

Hataylılar Bütünleşme ve Yardımlaşma Derneği Asbaşkanı Hasan Demirelişçi, Afrika gazetesini, yazıları yazmaya izin veren hükümetleri ve tüm yetkili makamları kınadı.

Demirelişçi, Türkiye’nin terör odaklarını temizleme gayreti ve uğraşı içinde olduğunu belirterek, atılan her adımın dünya hukukuna uygun yapıldığını kaydetti.

Cumhuriyet Meclisi’nde bugün yemin edecek milletvekillerine de sözlerini tutma çağrısında bulunulan açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti’ne haklı davasında sonsuz başarılar dileğinde bulunuldu.

KKTC UMUT DERNEĞİ

KKTC Umut Derneği Başkanı Özlem Dinçoğlu, Afrika gazetesini manşetinden dolayı kınadı ve protesto etti.

Ülkede giderek artan yoksulluk, kadın cinayetleri, uyuşturucu bağımlılığı, evsizlik, işsizlik ve benzeri nice sorunlar varken, Afrika gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Şener Levent’in Türkiye karşıtı yayınlar yaptığını savunan Dinçoğlu, savcılık, polis gibi tüm birimleri gerekli cezai işlemleri yapmak için göreve davet etti.

KARADENİZ KÜLTÜR DERNEĞİ

KKTC Karadeniz Kültür Derneği Başkanı Murat Zeki Civelek, Afrika gazetesini manşetinden ötürü kınadı.

Civelek, “Anavatanımız Türkiye Cumhuriyeti’nin sınırlarında tehdit oluşturan unsurlara karşı başlattığı Zeytin Dalı Harekâtı’na atfen atılan ‘Türkiye’den bir işgal harekâtı daha’ manşetinin Kıbrıs Barış Harekâtı’na gölge düşürdüğünü ve şehitlerin kemiklerini sızlattığını” kaydetti.

GÖÇMENLER DAYANIŞMA DERNEĞİ

Türk Göçmenler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Enver Dinçoğlu, Afrika gazetesini kınayarak, Polis teşkilatını ve Başsavcılığı göreve davet etti.

Dinçoğlu, konu ile ilgili resmi makamlardan cevap alamadıkları taktirde basın toplantısı yaparak Başsavcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını, basın toplantısı düzenleyerek, eylem yapacaklarını kaydetti.

MİLLİ İRADEYE SAYGI PLATFORMU

KKTC Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ve Milli İradeye Saygı Platformu Başkanı Talip Sancar, Afrika gazetesini kınayarak, 20 Temmuz Barış Harekatı ile adaya gelen Türk ordusunun huzur ve barış getirdiğini kaydetti.

Sancar, gazetenin “işgalci” haberine karşı yaptırım uygulanmasını istedi.

HÜR-İŞ

Hür İşçi Sendikaları Federasyonu (HÜR-İŞ) Genel Başkanı Ahmet Çaluda, Kudüs’ü işgal eden İsrail ve ona destek veren ABD’ye karşı tek yazı yazmayan belirli odakları “emperyalizmin kalemleri” diye niteleyerek, mazlum ve ezilen hakların yanında yer almalarını önerdi.
Çaluda, emperyalist güçlerin yeraltı kaynaklarından daha fazla güç elde etmek amacıyla içinden çıkılmaz hale getirdikleri Ortadoğu’nun, terör örgütlerinin yuvası haline geldiğini ve başta Türkiye olmak üzere bütün insanlığı tehdit eder konuma ulaştığını kaydetti.
Ahmet Çaluda yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye’nin meşru hakları ve dünya hukuku açısından Birleşmiş Milletler ve NATO’nun bilgisine getirilerek başlattığı “Zeytin Dalı” harekâtının sadece terör örgütlerine, terörizme yönelik olmakla birlikte Suriye’nin toprak bütünlüğüne ve Suriye halkına da önemli kazanımlar getireceğini ifade etti.

Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyinde yuvalanan terör örgütlerine karşı başlatmış olduğu harekâtın insanlık ve İslam’la yakından ilgi ve alakası olmayan katil, insanlık suçu işleyen çetelere karşı olduğunu kaydeden Çaluda, harekâtı, ABD’nin tek taraflı olarak bölgedeki teröre destek ve terörü meşrulaştırma çabaları neticesinde atılmış bir adım olarak gördüklerini kaydetti.

Çaluda açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Hür-İş Federasyonu olarak 1974 Mutlu Barış Harekâtı’nı, Türkiye’nin gerek kuzey Irak’ta gerekse Suriye’nin kuzeyinde başlatmış olduğu teröre karşı operasyonlar, tehditten doğan ülke ve vatandaşlarını korumak için atılmış meşru bir hak olarak görüyor ve Türkiye’yi işgalci görenleri kınarken aslında işgalin yıllardır Filistin halkına kan kusturan, savunmasız sivilleri, çocukları katleden, 3 semavi dinin kutsal şehri olan Kudüs’ü işgal eden İsrail ve ona destek veren ABD’ne karşı tek yazı yazmayan bu belirli odakların kısaca emperyalizmin kalemlerini kınar mazlum ve ezilen hakların yanında yer almalarını önerir, Federasyonumuza bağlı tüm sendikalarla birlikte Türkiye Cumhuriyeti’nin gerçekleştirdiği harekâtta Anavatanımıza başarılar dileriz.”
      KAMU-SEN

Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (Kamu-Sen), “Türkiye karşıtı tutumu” gerekçesiyle Afrika gazetesini kınadı.

Kamu-Sen’den yapılan yazılı açıklamada, “Afrika gazetesinin Afrin’de başlatılan Zeytin Dalı Operasyonu’nu ikinci işgal olarak nitelendirmesinin çirkin, bölücülük, ırkçılık ve insanları ötekileştirmeyle bağdaştığı” ileri sürüldü.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“ABD, Rusya ve diğer ülkelerin yıllardır orada bulunmasını ve hatta ordu kurmasını gündeme almayanların TC devletinin meşru müdafaa hakkını işgal diye nitelendirmesi abesle iştigaldir. TC ve TSK en doğal hakkı olan sınırlarını koruma ve emniyetini sağlama girişimini tam ve gönülden desteklerken,  Afrika Gazetesi’nin Türkiye karşıtı tutumunu şiddetle ve esefle kınadığımızı kamuoyuna duyururuz”.

Açıklamada ayrıca halka, yanlışa yanlışla gidilmemesi, provokasyonlara kapılmama ve sağduyulu davranılması çağrısı yapıldı.

    

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.