DOLAR 32,5907 0.35%
EURO 34,8179 0.21%
ALTIN 2.503,740,79
BITCOIN 21046741,87%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Halk Rum marketlerine yönlendirildi

Halk Rum marketlerine yönlendirildi

ABONE OL
01 Mayıs 2018 12:11
Halk Rum marketlerine yönlendirildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zeki Çeler, halka çağrıda bulunarak, 1 Mayıs İşçi Bayramı’nda saat 11.00’den sonra hiçbir süpermarketten alışveriş yapmamaları ve hizmet sektöründen hizmet almamalarını istedi.
Çeler, 1 Mayıs’ın tüm çalışanların bayramı olduğunu belirterek, 1977’de çıkan yasa nedeniyle önümüzdeki 1 Mayıs günü için bu konuda denetim yapılma şansı olmadığını fakat bu kez en büyük müfettiş ve denetçinin halkın kendisi olacağını söyledi.
Çeler, düzenlediği basın toplantısında, tüm sektörlere bu çağrıya uymaları konusunda davette bulunduklarını belirterek, saat 11.00’den sonra çalışan, açık işletmelerin Bakanlığın internet ve sosyal medya sayfalarına fotoğrafı ve saatiyle bildirilmesi çağrısında bulundu.
“ZORUNLULUK”
Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği, Sanayi Odası, Esnaf ve Zanaatkârlar Odası ve bazı market temsilcileriyle birlikte basın toplantısı düzenleyen Çeler, önümüzdeki günlerde bir yasa değişikliğinin olası olmamasından dolayı, yasakçı bir zihniyetle değil, toplumsal duyarlılık şeklinde 1 Mayıs’ın kutlanacağını, 1 Mayıs’ta çalışanları 1’e 1 buçuk veya 1’e 2 ödeme zorunluluğu bulunduğunu anlattı.
1977’de çıkan yasadaki teşkilat şemasında müfettiş ve denetmenlerin olmamasından dolayı konunun denetlenemeyeceğini söyleyen Çeler, burada en büyük denetçinin halk olacağının altını çizdi.
“TÜM SÜPERMARKETLER”
Bugün tüm büyük süpermarketlerin 11.00’den itibaren kapalı olacağını belirten Çeler, bakanlığın bu hareketine destek veren tüm oda başkanları, birlik ve platform üyelerine teşekkür etti.
Ülkede yasakçı zihniyetle değil, iyi niyetle bir şeyler yapılabileceğinin gösterilmesi gerektiğini ifade eden Çeler, halkın en büyük müfettiş ve denetmen olacağını söyleyerek 11.00’den sonra faaliyette olan işletmelerin Bakanlığa, resimleri ve saatiyle bildirilmesini istedi.
“CEZASI OLACAK”
Çeler, ihbar edilen yerlere denetime gidileceğini ve çalışanların 1’e 2 veya 1’e 1 buçuk ödenip ödenmediğine bakılacağını, yapılmamışsa Asgari Ücretin brüt oranı kadar para cezası uygulanacağını vurguladı.
“ALIŞVERİŞ YAPMAYIN”
Yarın 11.00’den sonra hiçbir süpermarketten alışveriş yapılmaması ve hizmet sektöründen hizmet alınmaması çağrısında bulunan Çeler, “Tatiller sadece kamu çalışanları veya memurların tatili değil, tüm çalışanların tatilidir” ifadelerini kullandı.
Çeler, bu konuda yıllarca sosyal medyada “klavye kahramanlığı” yapıldığını belirterek, saat 11.00’den sonra halkın hiçbir yerden alış-veriş yapmayacağına inandığını ekledi.
“ASKERİ KANTİNLER”
Çeler, bir soruya karşılık, konunun 1 Mayıs İşçi Bayramı ve çalışma saatleri olduğuna işaret ederek, askeri kantinlerle ilgili, yine sektör temsilcileriyle birlikte ileriki günlerdeki bir toplantıda yaparak tartışacaklarını belirtti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.