DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Hasan ÖZERDEM;   Diktatoryal Davranış

Hasan ÖZERDEM; Diktatoryal Davranış

ABONE OL
04 Kasım 2019 09:49
Hasan ÖZERDEM;   Diktatoryal Davranış
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı etrafına topladığı kendi görüşlerine yok demeyecek, “Evet” efendimci şüreka ile Kıbrıs Türk halkını olanlardan bigane bırakan, “siz bu işleri bilmezsiniz, anlamazsınız” tavrını sürdürerek, “Federasyon kuracağız” nidaları ile hareket etmekte.
Ortak anlayışa, ortak çıkarlara, ortak inanç ve kültüre sahip olmayan iki halka “federasyon tek seçenek” demekte. Kıbrıs’ta Rum ile 1960 ortaklığını kurarak, üç yıl sonunda binlerce insanın bu teröristler tarafından katledildiğini gözden kaçırmak anlayışı içinde, gerçekleri saklama gayreti içinde .
Ulusal değerlere karşıtlığı dillere destan Akıncı’nın bu değerlere neden karşıt olduğunu anlamak için iç dünyasını bilmek çok zor.
Öte taraftan muhatabı terörist Rum halkının başındaki Anastasiadis denilen zat ne diyor;
“Anlaşsak da Kıbrıs adasının meğalo ideanın temellerinden biri olan Kıbrıs’ın Yunanistan’a ENOSİS yapılması nihai hedefimizdir, bunun için mücadelemiz sürecek” ifadesini dikkate almadığı gerçeğini düşündükçe ; böyle bir girişim konusunda Rum muhatabından ayrılmadığı gerçeği de ortaya çıkmakta..
Esasen Rum ile yakınlığı gizli değildir artık.
Nitekim Cumhurbaşkanlığı süresinde sarf ettiği görüşler Türk halkını suçlama anlamına gelen demeçleri de bu yaklaşımı destekler niteliktedir.
Ne diyordu;
“Türkler, Rum halkına empati yapmalıdır. Rumlar çok acılar çekti” .
Bunun anlamını biri çıkıp anlatabilir mi?
1958 hatta daha öncelerinden Kıbrıs’ta acıları çeken Kıbrıs Türk halkıdır.
Cinayetlerine şahit olan insanlarımız İngiliz Sömürge İdaresi tarafından korunamayacağı cihetle Adadan uzaklaştırılarak Türkiye’ye gönderilmiş ve yaşamları boyunca vatan hasreti içinde yaşam sürdürmeye mahkum edilmediler mi?
1958’den itibaren Kıbrıs adasının her tarafından insanlarımız bulundukları yerlerde safari yapar gibi teröristler tarafından avlanmadılar mı?
İnönü katliamı unutuldu mu?
Bu terörist halk ile ortaklık devleti kurduk da ne oldu? Üçüncü yılda bir gece terörist Rum, Kıbrıs Türklerine saldırılar düzenledi. Devleti gasp eden terörist Rum, Kıbrıs Türk halkını evinden yerinden, malından mülkünden canını kurtarma amacıyla vazgeçerek göçmen edildi.
Ortak devletimiz, nev-i şahsına ait bir federasyondu. Ne oldu?
Devleti gasp edip Rum Cumhuriyetine dönüştüren Anayasa değişikliğini yapan terörist Rum değil mi?
Başpapazları, yani Rum devletinin gerçek başı ne diyor? “En iyi Türk ölü Türk”. Bu ne demek, Türkler katledilecek demek.
Türkleri katledeceklerini böylelikle ilan etmiyorlar mı?
Akıncı bunlara bilerek, ancak k Kıbrıs Türk halkını aldatarak terörist Rum’un insafına terk etmek anlamına gelen federasyonu savunuyor.
Peki, geçmişte Girit Adasında kurulan Türk ve Rum federasyonu ne oldu? Osmanlı ordusu adayı terk eder etmez Türklere katliam düzenlendi. “Adada tek Türk kalmayıncaya kadar katliam devam etti” diyen Yunan belgeleri unutuldu mu?
1974!de Taşkent, Muratağa, Sandallar, Atlılar köylerinde bebekten 90’lık ihtiyarlara kadar bir gecede tüm insanlar katledilerek, soykırım girişimi yapıldı.
Türkiye gelmeseydi tüm Kıbrıs Türklerine soykırım uygulayacaklardı.
Bunları Akıncı da benim kadar bilir.
Ancak, Türk halkı ile değil Rumlardan yana hareket ediyor görüntüsünü vermiyor mu?
Bana göre Türk halkını da temsil etmiyor.
Derhal istifa etmenin erdemini anlamalı ve ayrılmalıdır.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.