DOLAR 32,5322 0.1%
EURO 34,9613 -0.09%
ALTIN 2.438,600,14
BITCOIN 21104370,78%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Hasan ÖZERDEM;    İkili; Kur ve Fiyat

Hasan ÖZERDEM; İkili; Kur ve Fiyat

ABONE OL
31 Ağustos 2018 08:59
Hasan ÖZERDEM;    İkili; Kur ve Fiyat
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti , Rum idaresinin ekonomisine katkıda bulunuyor.
Günde bir tankerin bir bölümü kadar akaryakıt satan petrol istasyonları son dönemde kurların Türk Lirası’nın aleyhine değer kazanmaya başladığından beri günde iki tanker petrol sattığı bizzat bu istasyonların çalışanlarınca söyleniyor.
Nedeni belli değil mi? Bu ülkeyi yönettiğini farz edenler, kurların Türk Lirası’nın aleyhine yükseldiği ortada dururken, fiyat ayarlamaları yapmaları gerekirken , oy hesabı ile akaryakıt fiyatlarını yükseltmemiş, daha doğrusu, ne kadar yükseltmesi gerektiğini hesaplamış da yansıtmamış. farkını yıllardır biriken Fiyat İstikrar Fonu’ndan karşılamayı yeğlemiş. Şimdi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Rumların hayrına petrol satarak onları kalkındırırken, Fiyat İstikrar Fonu’nu tüketmiş.
Demek ki Fiyat istikrar Fonu Rum ekonomisini fonlamak için bu fakir halkın cebinden alınmış, biriktirilmiş ve şimdilerde gereğini yaparak Rum ekonomisine katkı için kullanılmış.
Hükümet etmek hükmü karaguşi kararlar almak değildir. Her karar ülkenin çıkarları, yüksek menfaatleri, yasalar ve Anayasa tahtında alınmalı. Hiç bir hükümet Rum ekonomisini fonlayacak karaguşi kararlar alamaz. Almamalı. Alırsa bu kararların altına imza koyanlar, devletin çıkarlarına karşı işlediği suçun bedelini, ödemeli. Yapanın yanına kalmamalı.
Bir taraftan kurlar artarken son geçen günlerde dünya petrol fiyatları artmaya devam etmiş. Önceki hafta içinde 72 Dolar varili olan Dünya petrol fiyatları yüzde üçlük bir artışla 75 Dolar /varil fiyata yükselmiştir. Yani yeni alacağımız petrolün fiyatı da yüzde üç artışla olacaktır. Yani bu fiyat artışı için de Rum ekonomisi fonlanmış demek değil mi?
Bu nasıl bir anlayış? Bu nasıl bir devlet idaresi? Dünyada petrol fiyatları yükseliyor, benim ülkemi yönettiğini farz edenler, Kıbrıs Türk halkını geçmişte ezen, mezalim yapan, katleden Rum ekonomisine katkı yapıyor, Rum ekonomisini fonluyor.
Ne ile fonluyor? Bu fakir halktan toplayıp biriktirdiğimiz fiyat istikrası sağlayacağımız fonla. Bu anlaşılan bir durum değildir.
Kıbrıs Türk halkını aşağılayan, Türk milletini horlayan, Türkiye’ye yapmadık hakaret bırakmayan, insanlarımızın binlercesini, benim ağabeyim Kafayı katleden Rum , benin devletimin fonlarıyla fonlanıyor.
Fonlayan bu hükümet. Çarşıya çıkıp nazar atmayı denetleme sayan bu hükümet.
Makamına bağladığı bir telefon ile şikayetlerimizi bildirmemizi talep eden bu hükümet.
Çarşı pazar cayır cayır yanıyor.
Bir ay önce 75 kuruşa satılan ekmek bu gün marketlerde 2.5 Türk Lirası.
Düne kadar 6.5 Türk Lirasına satılan litrelik yoğurt bu günlerde 9.60 Türk Lirası.
Patates 6.5 Türk Lirası.
Domates 8 Türk Lirası.
Hıyar 6 Türk Lirası.
İğneden ipliğe ne varsa Allah ne verdiyse yüzde 50, yüzde 60 oranında zamlanmış.
Eczanelere giden insanlarımız ilaçlarını almakta zorlanıyor.
Hastane veriyor diyeceksiniz. Bunu sorarsanız, Bu ülkede yaşamıyorsunuz derim.
Kısaca iktidarsız bir hükümetle karşı karşıyayız.
İktidarsız olan bırakır.
İktidarlı gelinceye kadar değiştiririz.
İstifa edin.
Halkı kurtarın.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.