DOLAR 32,3476 0.29%
EURO 35,1347 -0.02%
ALTIN 2.310,581,46
BITCOIN %
Lefkoşa
°

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

Hasipoğlu;   Doğal gazda hakkımız Rum’dan çok

Hasipoğlu; Doğal gazda hakkımız Rum’dan çok

ABONE OL
19 Aralık 2018 14:26
Hasipoğlu;   Doğal gazda hakkımız Rum’dan çok
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Meclis’te Ekonomi ve Enerji Bakanlığı bütçesi görüşülürken söz alan UBP Milletvekili Oğuzhan Hasipoğlu, ülkedeki ekonomik krize işaret ederek, vatandaşların marketlerde bir poşeti bile doldurmakta zorlandığını ifade etti ve hükümetin iyi bir muhasebeci değil, iyi bir denetçi tutmasını istedi.
Hasipoğlu, tasarruf tedbirlerinin ve bu çerçevede enerjide tasarruf tedbirlerinin önem taşıdığını ifade ederek, bakanlık altında faaliyet gösteren dairelere değindi ve düşünce ve önerilerini paylaştı. Şirket isimleri verilirken dikkat edilmesi gerektiğini ifade eden Hasipoğlu, enerjide de atılacak adımların önemine işaret etti.
Özellikle Rum tarafından önceki gün gelen paylaşım önerisine hükümetin cevabının ne olduğunu merak ettiğini söyleyen Hasipoğlu, bu konuda atılması gereken adımları özetledi. Hasipoğlu, Rum tarafının Türk tarafına yanaşmaya başladığını ifade etti ve Enerji Bakanlığı’nın üzerine düşen adımları atmasının önemine dikkat çekti.
Oğuzhan Hasioğlu, petrol ve doğal gaz konusunun Kıbrıs’ta çözüm veya iki ayrı devletin sebebi olacağına inanç belirterek bu konuda Cumhurbaşkanı, Dışişleri Bakanı ve Enerji Bakanı’nın birlikte hareket ettiğini düşündüğünü söyledi.
Hasipoğlu, Rum tarafının basından basına “4’te 1” önerisine “sadaka mı veriyorsun” diye cevap vererek, Kıbrıs Türk tarafının münhasır ekonomik alanının Rum tarafından daha fazla olduğunu, bu konuda Ekonomi Bakanlığı’ndan adım beklediklerini, bu paylaşımın en az yarı yarıya olması gerektiğini, Türkiye ve Kıbrıs Türk halkının haklarının korunmasının önemine vurgu yaptı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.