DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 20760291,98%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Hasipoğlu;  Halkımızdan AKEL’e oy çıkmaz

Hasipoğlu; Halkımızdan AKEL’e oy çıkmaz

ABONE OL
26 Şubat 2019 08:20
Hasipoğlu;  Halkımızdan AKEL’e oy çıkmaz
0

BEĞENDİM

ABONE OL

UBP Gazimağusa Milletvekili Oğuzhan Hasipoğlu, sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada, AKEL ile yandaşlarının Avrupa Parlamentosu seçimlerine yönelik olarak KKTC’de oy avcılığı yapmalarına tepki gösterdi. Hasipoğlu’nun açıklaması aynen şöyle;
“Avrupa Parlamentosu AKEL partisi adaylarının Gazimağusa mahallelerinde, üniversitelerinde oy avcılığı yapması, AKEL’in ve adaylarının bunca yıldır dile getirdikleri söylemleri çeliştiğini söylemeden edemeyeceğim.
Yıllar boyu iki bölgeli iki toplumlu çözümü savunan AKEL, bu tavırları ile hayalini kurdukları federasyon tezinin en önemli iki parametresi olan iki bölgeli iki toplumlu çözümü inkar ettiklerini ortaya koymakta ve aslında Kıbrıslı Türklerle paylaşıma dayalı bir federasyonu istemediklerini göstermektedirler.
1960 yılında kurulan Cumhuriyet ile birlikte, günümüze kadar gelen tüm Birleşmiş Milletler planlarında; hem iki toplumdan ve iki ayrı toplumun kendi bölgelerinde yapacağı seçimlerle vekillerin seçilmesi öngörülmüştür. Güneyden aday çıkarıp, KKTC sınırlarına geçip oy talep etmek Kıbrıs’taki federasyon sürecine vurulan en büyük darbe ve can çekişen bu sürecin son bulduğunun en büyük ifadesidir.
Bunca zaman AKEL olarak Kıbrıs’ta iki bölgeli iki toplumlu federasyondan ve her iki bölgede yapılacak ayrı seçimleri savunacaksın, adayın bu konuyu destekleyen kitaplar yazacak, bu görüşü savunacaksın, öte yandan Kıbrıslı Türklerin kendi bölgesinde seçim yapmasını engelleyecek, hatta Avrupa Parlamentosu’ndaki iki sandalyesini gasp edeceksin, daha da kötüsü iki ayrı bölgede ayrı seçim yapılmasını öngören Annan planına da AKEL olarak ‘hayır’ diyerek mevcut statünün keyfini sürmeye devam edeceksin.
O zaman gelin iki devletliliği artık siz de itiraf edin. Üniter devleti savunduğunuzu söyleyin ve Anastasiades’i de iki devletliliğe yakın söylemler içerisine girdiği için boşuna suçlamayın. Bizim halkımızdan size oy çıkmaz. Boşuna gezmeyin Gazimağusa sokaklarında. Bizim tarafta oy talep ederek mevcut haliyle Kıbrıs Cumhuriyeti’ni adanın tüm hakimi olarak devam ettirmek istencinizi ortaya koyduğuna göre, bundan sonra federasyon lafını ağzınıza almayın. Hiçbir zaman samimi olmadınız, maskeniz düştü.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.