DOLAR 32,4187 -0.18%
EURO 34,8315 -0.19%
ALTIN 2.498,170,56
BITCOIN 20775810,64%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Hasipoğlu;  İngiliz’in oyununa gelinmemeli

Hasipoğlu; İngiliz’in oyununa gelinmemeli

ABONE OL
26 Haziran 2020 07:52
Hasipoğlu;  İngiliz’in oyununa gelinmemeli
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- UBP Gazimağusa Milletvekili Oğuzhan Hasipoğlu Meclis’te “İngiliz egemen üsler bölgesindeki son siyasi gelişmeler” konulu bir konuşma yaptı.
Hasipoğlu, İngiltere’nin Kıbrıs’ta 1960 anayasasına göre iki üssü bulunduğunu, adada hem garantörlük hem de iki üs aldığını, bu üslerin içinde bulunan bir kısım toprağın Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’ne devrinin de anlaşmaları ihlal etmek anlamına geldiğini kaydetti.
Üslerde 3 bine yakın İngiliz askeri bulunduğunu, bunlardan birinin Dikelya olduğunu ve KKTC’ye sınırı olduğunu ifade eden Hasipoğlu, bu bölgede bir imar süreci başlatıldığını, askeri bir toprakken sivil kullanımına açılmaya başlandığını belirtti ve bunun da bir sorun olacağına işaret etti.
KKTC ile istişare etmeden bu bölgede herhangi bir imar değişikliğini kabul etmeyeceklerini ifade eden Hasipoğlu, burada KKTC’nin ve diğer tarafların dışarıda bırakılarak, İngiltere ile Güney arasında tek taraflı anlaşma ile bu sürecin devam ettirilmesinin anlaşmaları da ihlal ettiğini söyledi.
Burada bir “oldubittiye” gelinmemesi gerektiğini ifade eden Hasipoğlu, bu konuda KKTC ile uzlaşıya gidilmemesi durumunda, KKTC’nin de Kapalı Maraş ile ilgili ileri bir adım attığında İngiltere’nin karışmaması gerektiğini kaydetti.
Doğu Akdeniz’deki politika gibi Kapalı Maraş’ta da tek yanlı adım atma iradesinin Türkiye ile birlikte hasıl olduğunu ifade eden Hasipoğlu, Güney Kıbrıs’ın kendine gelmesi ve KKTC ile uzlaşı içinde olması gerektiğini söyledi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.