DOLAR 32,4950 -0.17%
EURO 34,9725 0.34%
ALTIN 2.438,160,63
BITCOIN 20972220,06%
Lefkoşa
°

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Hasipoğlu;  Kızılyürek Türkiye’yi işgalci olarak görüyor

Hasipoğlu; Kızılyürek Türkiye’yi işgalci olarak görüyor

ABONE OL
31 Mayıs 2019 07:45
Hasipoğlu;  Kızılyürek Türkiye’yi işgalci olarak görüyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- Ulusal Birlik Partisi (UBP) Gazimağusa Milletvekili Oğuzhan Hasipoğlu ile Girne Milletvekili Özdemir Berova katıldıkları televizyon programlarında ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
UBP’den yapılan açıklamaya göre, Oğuzhan Hasipoğlu, AP Milletvekili Niyazi Kızılyürek’i eleştirdiği konuşmasında, Kızılyürek, Kıbrıs Türk toplumunun varlığını kabul ettiğini ancak Türkiye’yi “işgalci” olarak nitelendirdiğini söyledi.
Hasipoğlu, Rumların ısrarla Türk askerinin adadan gitmesini ve Türkiye’nin müdahale hakkının son bulmasını istediğini belirtti. Rumların sürekli Avrupa Birliği’ni işaret ettiğini kaydeden Hasipoğlu, Avrupa’nın göbeğinde Bosnalı Müslümanlara yapılan soykırımı örnek gösterdi.
Hasipoğlu, BM’nin bölgede Kıbrıslı Türklerin ve Rumların hakkı var dediğini anımsatarak, Rumların bunu kabul etmediğini ve sürekli retçi pozisyona düştüğünü kaydetti. Hasipoğlu şöyle devam etti:
“Bölgede Hukuki ve siyasi pozisyon var. Siyaseten birlikte yapalım dedik, hayır dediler. Egemen devlet biziz, anlaşırsak bir gün veririm dediler. Bu bizim onlara siyaseten attığımız goldür. Hukuken de 1982 deniz hukuku konvansiyonu var. O da diyor ki; ‘kıyıdaş devletler oturup anlaşsınlar.’ Eğer paylaşamıyorlarsa o zaman çizgi çeksinler, hakkaniyet ilkelerine göre paylaşın diyor. Rum bunu da yapmıyor. Siyaseten ve hukuken de retçi ve haksız duruma düşüyorlar. Fatih gemisi orada olacak, kazısını yapacak, KKTC’nin verdiği yetki dahilinde sondajı yapacak.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.