DOLAR 32,5994 0.37%
EURO 34,8727 0.39%
ALTIN 2.494,660,42
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Hasipoğlu; Rumlar ve Maronitler mahsur değil

Hasipoğlu; Rumlar ve Maronitler mahsur değil

ABONE OL
28 Mart 2018 12:37
Hasipoğlu; Rumlar ve Maronitler mahsur değil
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hasipoğlu: Rumlar ve Maronitler , gelen yardımları marketlere ve üçüncü kişilere satıyor.
Bu kişiler “mahsur kişiler” olarak gösteriliyor ama şu anda böyle bir mahsur olma durumu yok. Bu kişiler istediği zaman Güney Kıbrıs’a geçebilecek durumda

Meclis’te konuşan UBP milletvekili Oğuzhan Hasipoğlu, AB’nin Türkiye ile ilgili sonuç bildirgesi ve BM aracılığıyla KKTC’de yaşayan Kıbrıslı Rumlara ve Maronitlere yapılan yardımlar konusunu ele aldı.
Hasipoğlu, AB’den çok sert bir karar çıktığını ifade ederek, karara ciddi tepkiler geldiğini ifade etti.
AB zirvesinden çıkan sonucun hayal kırıklığı yarattığını belirten, kararın bir süreç içerisinde üretildiğini kaydeden Hasipoğlu, Cumhurbaşkanlığı ve Dışişleri Bakanlığının bu karar aleyhine herhangi çalışma yapıp yapmadığını sordu.
KKTC’nin egemenlik haklarına dayanarak, Türkiye ile uluslararası hukuktan kaynaklanan haklar çerçevesinde adımlar atıldığını anlatan Hasipoğlu, “Aktör olunacaksa, aktör olunacak yer Brükseldir, Strazburg’tur, çok önemli bir fırsatı kaçırdık” dedi.
Hasipoğlu, Cumhurbaşkanlığı ve Dışişlerinden bu konuda açıklama beklediğini kaydetti.
Hahsipoğlu, bu gibi önemli kararların alınması arifesinde ciddi anlamda lobi faaliyetlerine girişilmesinin önemine de vurgu yaptı.
Maronitlere yapılan yardımlar konusuna da değinen Hasipoğlu “Bu kişilerin bu yardımlara ihtiyacı var mı” diye sordu.
Hasipoğlu, “bu kişiler, gelen yardımları marketlere ve üçüncü kişilere satıyor” dedi.
Bu kişilerin “mahsur kişiler” olarak gösterildiğini, şu anda böyle bir mahsur olma durumu bulunmadığını, bu kişilerin istediği zaman Güney Kıbrıs’a geçebilecek noktada olduğunu anlattı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.