DOLAR 32,5271 -0.05%
EURO 34,9992 0.44%
ALTIN 2.431,710,37
BITCOIN 2063688-4,53%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Hayali hellim ihracatı… Davlar nasıl geri çekildi?

Hayali hellim ihracatı… Davlar nasıl geri çekildi?

ABONE OL
17 Nisan 2018 12:08
Hayali hellim ihracatı… Davlar nasıl geri çekildi?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Koop-Süt yönetimi, “Hayali hellim İhracatı” olayında uğradığı zararlar nedeniyle, sorumlular hakkında 2010 yılında dava açtı. 17/2010 nolu dava celpnamesinde haklarında dava açılanlar arasında Başbakanlık ve Maliye Bakanlığı ile Öntaç Düzgün, Mehmet Ali Güroz, Hasan Solyalı, Rifat Tuğsal, Hasan Oktay Kansay, Oğuz Etçi, Doğan Şahali, İzzet Güzen ve Nuri Erhat vardı
Davalar devam ederken, Koop-Süt Yönetim Kurulu’nun değişmesi ve Salih Yücesoylu’nun Koop-Süt Müdürü olmasından sonra, 26 Aralık, 2013 tarihinde davalar geri çekildi. Bugüne kadar da davaların neden geri çekildiği konusunda herhangi bir açıklama yapılmış değil
GETŞİRİLKEN SUÇLAMALAR
Koop- Süt davacı kurum olarak sorumluların cezalandırılması için 2010 yılında dava açarken, davalılara getirilen suçlamalar şöyle idi;
a) İhracatçı olarak lanse edilen kişilere ilişkin herhangi bir araştırma yapmamak.
b) Davacı menfaatini kollamak yerine davalı No:1, davalı No:2, davalı No:3 ve davalı No:4’ün temsil ettiği siyasi erkin müstahdemleri gibi davranmak.
c) Gerek şekil ve gerekse planlanan şekil itibari ile hayali olduğunu bildikleri ve/veya anlamaları ve /veya bilmeleri gereken gayri yasal bir ihracat işleminin yapılmasını onaylamak.
d) Genel olarak basiretli yöneticilerin davranması gerektiği şekilde davranmamak.
e) Davacı ürünlerinin Romanya’ya varıp, varmadığını araştırmaksızın sözde Romanya’da karşılaşılan masraf kalemlerine ilişkin hiçbir araştırma yapmadan alıcılara para havale etmek.
f) Davacı tarafından yapılan devlet garantisindeki masrafların tahsili için hiçbir girişimde bulunmamak.
g) Davacının mali bünyesinin zayıflamasına sebebiyet vermek.
h) Davacının göz göre dolandırılmasına onay ve icazet vermek ve/veya bu konuda sessiz kalmak.
i) Sözde ihracatçı alıcılardan sağlam teminat almaksızın ihracata girişmek.
j) Sözde ihracatçı alıcıların talebi üzerine 36.900 ABD Doları ödemek sureti ile 150 mikron baskısız alt film, 75 mikron üst film ve 75 mikron baskısız üst film satın alarak “Elite” marka hellim ambalajı satın almak sureti ile davacıyı zarara uğratmak, haklarında hiçbir araştırma yapılmadan davacı yetkililerine tanıştırdığı ve/veya empoze ettiği ve/veya yönlendirdiği sözde ihracat uzmanı alıcı kişiler olarak lanse ettiği İngiltere’de mukim Zülfikar Ali Kaya ve/veya bu kişinin ve/veya kişilerin en büyük hissedarı konumunda olduğu, sözde İngiltere’de tescilli ticari itibarı şaibeli ve/veya finansal yapısında zafiyet olan iki şirketi ve/veya bu kişinin bilahare dolandırıcılıktan sabıkalı oldukları tespit edilen KKTC’deki sözde temsilcileri Abdullah Zorlu Tunceli ve Ali Kutay isimli şahıslarla Romanya üzerinden İngiltere’ye hellim ihracatı yapılması hususunda fevkalade rizikolu ve/veya gayrı yasal bir ihracata girmeye zorlamak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.