DOLAR 32,5576 0.04%
EURO 35,0207 0.44%
ALTIN 2.424,080,05
BITCOIN 2095478-4,02%
Lefkoşa
°

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

“Hayat Ormanı  Fidan Dikme Etkinliği” düzenlendi

“Hayat Ormanı  Fidan Dikme Etkinliği” düzenlendi

ABONE OL
04 Mart 2022 20:58
“Hayat Ormanı  Fidan Dikme Etkinliği” düzenlendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

Beşparmak Dağlarının eteklerinde Güvenlik Kuvvetleri Personeli Yapı Kooperatifi’nin başlattığı Site İnşaatı Projesi’ne karşı açılan dava sonrası Bakanlar Kurulu tarafından orman alanı olarak ilan bölgede “Hayat Ormanı  Fidan Dikme Etkinliği” düzenlendi.

 

Biyologlar Derneği, Yeşil Barış Hareketi, Taşkent  Doğa Parkı, Peyzaj Mimarlar Odası ve Orman Mühendisleri Odası tarafından organize edilen Hayat Ormanı Fidan Dikme etkinliğinde söz konusu bölgeye 200 fidan dikildi.

 

Yeşil Barış Hareketi Başkanı Feriha Tel etkinlikte, hayat ormanına hayat vermek için toplandıklarını belirterek, “Hayat Ormanı” nın sivil toplum ve halk dayanışmasıyla verilen mücadelenin sembolü olduğunu söyledi.

 

Etkinlikte, Biyologlar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Sarpten, Orman Mühendisleri Odası Başkanı Ahmet İyigün, Peyzaj Mimarları Odası Başkanı  Nevter Cömet de konuşma yaptı.

 

Sivil Toplum Örgütleri’nin Avukatı Emre Efendi ise söz alarak fiili ve hukuki eylemlerle sürdürülen bir mücadeleyle alanın yeniden Orman arazisi ilan edildiğini kaydetti.

Bu arada, Bakanlar Kurulu’nun iptal kararı sonrasında mağduriyet yaşadığını belirten Güvenlik Kuvvetleri Yapı Kooperatifi üyeleri de alanda toplanarak basına açıklamada bulundu.

 

Güvenlik Kuvvetleri Personeli Yapı  Kooperatifi Avukatı  Bahar Gamze Önalır, Bakanlar Kurulu kararlarına rağmen, kira sözleşmesinin fesh edilmediğini ve arazinin hala kooperatifin üzerinde göründüğünü savunarak, hukuki açıdan hala daha mülkiyetlerinde olan araziye girilmesinin gayri yasal olduğunu öne sürdü.

Avukat Önalır, Yüksek İdare Mahkemesi’nde Bakanlar Kurulu kararının iptali için açtıkları 3 davanın görüşülmeye devam ettiğini de belirtti…

Güvenlik Kuvvetleri Personeli Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyesi ve Basın Sözcüsü  Emekli Başçavuş Halil Deniz ve bazı kooperatif üyeleri de söz alarak yaşadıkları sıkıntıları paylaştı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.