DOLAR 32,5950 0.36%
EURO 34,8691 0.36%
ALTIN 2.501,720,71
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Hedef; Türkiye – KKTC elektrik bağlantısı

Hedef; Türkiye – KKTC elektrik bağlantısı

ABONE OL
18 Eylül 2017 00:53
Hedef; Türkiye – KKTC elektrik bağlantısı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kathimerini gazetesi , Rum tarafından bazı çevrelerin, bundan sonra müzakerelerde yeni başlangıç tartışması yerine, KKTC’de yeni emrivakilerden kaçınılmasına ağırlık verilmesi gerektiği görüşünde olduklarını yazdı.
Gazeteye göre, “yetkili” bir Rum kaynak, Türkiye’nin KKTC’ye elektrik enerjisi aktarmaya karar vermesi halinde Rum yönetiminin yapması gerekenlere dikkat çekti.
Gazete, Türkiye’nin Yunanistan ve Bulgaristan üzerinden Enerji Düzenleme Otoriteleri İşbirliği Örgütü (ACER) ve Elektrik Nakil Operatörleri Örgütü (ENTSO-E) gibi AB örgütlerine bağlı olduğuna dikkat çekti.
Türkiye’nin yönetici şirketi TEAŞ’ın bu örgütlerle işbirliği yaptığını yazan gazete, Türkiye’nin bu şebekeye üçüncü bir tarafı, KKTC’yi eklemesinin, ilgili AB yönergelerine göre yasadışı olacağını savunan gazete, Rum yönetiminin, TC-KKTC elektrik bağlantısının yasadışı olacağına dair belgeleri (ilgili mercilere) tedbir amaçlı göndermesi gerektiğini öne sürdü.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.