DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 20892641,15%
Lefkoşa
°

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

Hedefimiz Türk askerini kovmak

Hedefimiz Türk askerini kovmak

ABONE OL
17 Ocak 2018 10:39
Hedefimiz Türk askerini kovmak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Rum Meclisi’nin geçen yıl aldığı “Enosis Plebisiti’nin Rum okullarında kutlanması”  kararı kaldırılmazken, Rum Eğitim Bakanlığı , Enosis Plebisiti’nin yıldönümü olan 15 Ocak’ta Rum okullarına genelge gönderdi;

“Enosis Plebisiti’nden ilham alarak  hedefimizi bir kez daha açıklıyoruz. Hedefimiz miz , AB ve BM üye ülkesi olarak devletin, Kıbrıs Cumhuriyeti’nin egemen varlığının korunması ve Türk askerinin Kıbrıs’tan uzaklaştırılmasıdır.”

“1950 Plebisiti”nin,  yıl dönümü olması nedeniyle, Rum Meclisi’nin geçen yıl, ELAM’ın değişiklik önerisi üzerine almış olduğu  “1950 Plebisiti”nin yıl dönümünün okullarda kutlanmasına dair karar ve bunun akabinde yaşanan gelişmeler de anımsatıldı.
Politis gazetesi “Plebisit İçin Nihayetinde Hiçbir Şey Çok Şamata” başlıklı haberinde; Rum Meclisi’nin geçen yıl, ELAM’ın değişiklik önerisi üzerine (DİSİ’nin çekimser ve AKEL’in karşı oyuna rağmen onaylanmıştı), plebisitin, okullarda kutlanması, Kıbrıs Türk tarafının buna tepki göstermesi, müzakerelere ara verilmesi ve bunun ardından DİSİ’nin, okullarda kutlanacak anma günlerinin belirlenmesi yetkisini Rum Meclisi’nden alarak Eğitim Bakanı’na veren yasa tasarısı değişiklik önerisinde bulunması, Anastasiadis’in ise bunu imzalamadan Yüksek Mahkeme’ye (henüz nihai karar verilmedi) göndermesi gibi olayları da anımsattı.
Gazete, plebisit konusundaki öneriye destek veren ELAM, DİKO ve EDEK’in,  plebisit yıl dönümü nedeniyle çok kısa açıklamalarda bulunduklarını, DİSİ, AKEL ve başkan adaylarının kurmaylıklarının ise bu konuda tek kelime bile etmediklerini yazdı.
Gazete, yeni kanunlar çerçevesindeki  plebisit konusunda okullara yönelik genelgede referandumun kendisinden, sonucundan ve bunun ardından yaşanan gelişmelerden söz edildiğini, “herkesin amacının, AB ve BM üye ülkesi olarak devletin, Kıbrıs Cumhuriyeti’nin egemen varlığının korunması ve yabancı askerleri uzaklaştıracak, işgali sonlandıracak, ülkeyi gerçekten birleştirecek, yabancı müdahaleler ve bağımlılıklar olmaksızın, tüm halka güvenlik, refah ve özgürlük koşullarını sağlayacak, yaşayabilir ve işlevsel bir çözümün sağlanması” olduğuna da vurgu yapıldığını belirtti.
 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.