DOLAR 32,3782 -0.32%
EURO 34,7304 -0.24%
ALTIN 2.398,11-1,00
BITCOIN 18710940,91%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Helen Amerikan Konseyi;   Rum-ABD çıkarları  aynı düzlemde

Helen Amerikan Konseyi; Rum-ABD çıkarları aynı düzlemde

ABONE OL
09 Aralık 2019 00:59
Helen Amerikan Konseyi;   Rum-ABD çıkarları  aynı düzlemde
0

BEĞENDİM

ABONE OL

“Helen Amerikan Konseyi (HALC) İcra Müdürü Andy Zemenidis ilk kez, Rum Yönetimi- ABD çıkarlarının aynı düzleme geldiğini, sonunda, Rus füzeleri satın aldığı için Türkiye’ye yaptırım uygulanacağına “ inanç belirtti ve “Kıbrıs’tan Türk askerinin çekilmesi ana hedefini taşıyan bir yasa tasarısının Kongre’den geçme ihtimalini çok da uzak görmediğini” söyledi.
Zemenidis Fileleftheros’a verdiği özel söyleşide, Menendez-Rubio yasa tasarısıyla ilgili soruya karşılık “Lefkoşa’nın tercihini yapma ve kendi güvenliği için bölgede bir işbirliği çerçevesine katılma hakkı vardır. Böyle bir tercih, Rusya gibi işbirliği yapmakta olduğu bir başka ülkenin aleyhine olduğu anlamına gelmez” ifadelerini kullandı.
Zemenidis Amerikan Kongresi’nde ana talebi, Kıbrıs’tan Türk askerlerinin çıkarılması olan bir yasa tasarısı ileri götürülmesi halinde, böyle bir hedeften, yani yasa tasarısının Meclis ve Senato’da benimsenmesinden çok da uzak olunmadığı görüşünü ortaya koydu, şunları söyledi:
“Müzakereler devam ettiği sürece, BM himayesindeki çözüm çabasının olumsuz etkilenebileceği kuşkusu doğabilir. Ancak bunların önündeki en büyük engelin Erdoğan olduğunu gösterirsek, hiç de göz ardı etmiyorum. İkili ilişkilerimizi ne kadar geliştirirsek böyle bir gelişme için olasılıklar o kadar iyi olur çünkü artık Kıbrıs sorununu bir rahatsızlık olarak değil, ABD’nin bölgedeki stratejilerini uygulamasında bir engel görecekler.”
ABD’nin yıllardır Güney Kıbrıs’a bir devlet olarak değil toplum olarak yaklaştığını hatırlatan Zemenidis, bugün ise “stratejik ortaklıkla, silah ambargosunun kaldırılmasıyla ve bir dizi başka konu ile devletler arası ilişkiye girildiğini, bir ara Kıbrıs sorununda da farklı yaklaşım sergilemesinin (ABD) mümkün olduğunu” savundu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.