DOLAR 32,4552 -0.12%
EURO 34,7695 -0.66%
ALTIN 2.439,070,13
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Helenizmin koordinasyonu sağlanacak

“Helenizmin koordinasyonu sağlanacak

ABONE OL
19 Mart 2019 11:03
“Helenizmin koordinasyonu sağlanacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgos Katrugalos, ilk resmi ziyaretini gerçekleştirmek amacıyla Güney Kıbrıs’a geldi..
Fileleftheros ve diğer gazeteler, Yunanistan Dışişleri Bakan Yorgos Katrugalos’un Güney Kıbrıs ziyareti ve Katrugalos’un Rum Habere Ajansı’na yaptığı açıklamalara yer verdi.
Habere göre, Katrugalos, Rum Habere Ajansı’na (KİPE) yaptığı açıklamada, ilk resmi ziyaretinin amacının, karşılıklı bilgilendirme ve özellikle Kıbrıs sorununda, ulusal meseledeki politikalarında koordinasyonu sağlamak olduğunu ifade etti.
Katrugalos, Rum Yönetimi’nin enerji konularındaki gelişmelere yönelik tezlerinin, “Kıbrıs Cumhuriyeti ve helenizmin” haklı taleplerini mutlak şekilde ifade ettiğini belirtti. Katrugalos, 20 Mart’ta Kudüs’te ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’nun katılımıyla gerçekleştirilecek Güney Kıbrıs-Yunanistan-İsrail üçlü zirvesinde, East Med boru hattının döşenmesi için anlaşma imzalanması için ciddi bir çaba sarf edileceğini dile getirdi.
Katrugalos, farklı bir durumda ise imzanın, İtalyanların da katılacağı, bir sonraki görüşmede, Girit’te atılacağını ifade etti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.