DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Hidrobarbon uzmanı  Ellinas;  EastMed  sürdürülebilir değil

Hidrobarbon uzmanı Ellinas; EastMed sürdürülebilir değil

ABONE OL
24 Aralık 2019 23:31
Hidrobarbon uzmanı  Ellinas;  EastMed  sürdürülebilir değil
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- Haravgi gazatesi, hidrokarbon uzmanı Haralambos Ellinas’ın “Astra” isimli yayın kuruluşuna yaptığı açıklamada 2 Ocak’ta Atina’da atılacak imzaların, anlaşmaya taraf ülkeler arasındaki ilişkilerin pekiştirilmesine yardımcı olacağını ancak Avrupa’da EastMed projesine ekonomik ve siyasi açıdan uygun görülmediğine dikkat çektiğini yazdı.
Habere göre EastMed projesi için “sürdürülebilir değil” nitelemesini yapan Ellinas, yeni Avrupa Komisyonu başkanlığının en üst önceliğinin New Green Deal argümanı çerçevesinde 2050’ye kadar sıfır fosil yakıt atığı olduğunu, bunun da AB’nin tamamen farklı bir istikamete yöneldiği anlamına geldiğini söyledi.
Ellinas EastMed projesi paydaşlarının bu boru hattı ile Avrupa’ya göndermek istedikleri doğal gaz miktarının, miktar ve fiyat açısından ciddi rakipleri bulunduğuna işaret ederek şu anda fiyatların büyük düşüşte–birim fiyatı 4,5 dolar- olduğunu ve projeyi sürdürülebilir noktaya getirecek kadar yükselmeyeceğini, bu projeye yatırım yapacak şirket de bulunmadığını söyledi.
Ellinas Boru hattının 2025’te tamamlanması bekleniyorsa Avrupa piyasalarının halihazırda kaybedildiğini, Asya piyasalarının ise çok daha rekabetçi olduğunu vurguladı.
Energean Tenkin Danışmanı Konstantinos Nikolau ise EastMed’in, bugünkü yataklar ile ekonomik düzeyde çok masraflı bir proje olduğunu belirtti. Bugün Avrupa’nın doğal gaz talebinin 450 milyar ayakküp olduğuna ve bunun yüzde 45’ini Rusya’dan sağladığına işaret eden Nikolau, “15 veya 20 milyar metreküplük bir boru hattı alternatif enerji kaynağı olarak ne gönderebilir ki?” diye sordu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.