DOLAR 32,3748 0.15%
EURO 34,9587 -0.35%
ALTIN 2.324,090,21
BITCOIN 2261730-0,46%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Hristodulidis;   AB üyeliği en büyük zaferimiz

Hristodulidis; AB üyeliği en büyük zaferimiz

ABONE OL
03 Mayıs 2018 11:49
Hristodulidis;   AB üyeliği en büyük zaferimiz
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bazı Rum siyasiler, Güney Kıbrıs’ın Avrupa Birliği’ne (AB) katılımının 14’üncü yılı dolayısıyla açıklamalarda bulundu.
Politis gazetesinde yer alan habere göre, Rum Dışişleri Bakanı NikosHristodulidis, gün dolayısıyla yaptığı açıklamada, “birleşik Kıbrıs Cumhuriyeti’nin, normal ve işlevsel bir üye devlet olarak çalışacak pozisyonda olması ve AB’nin karar alma prosedürlerine aktif ve etkin bir şekilde katılabilmesi gerektiğini” söyledi.
Gazetenin “AB Önemli Görüş Birlikleri Getirdi- Kıbrıs Çözümden Sonra Normal Bir Devlet Olarak Çalışsın” başlıklı haberine göre, Rum Yönetimi’nin jeostratejik rolünü güçlendirmek ve Avrupa problemlerini ele almak için üye devlet niteliğini kullanmayı sürdürdüğünü dile getiren Hristodulidis, AB’ye katılımın Kıbrıs sorununu Avrupa sorunu; AB ilke ve değerlerini de çözümün içeriğinin bir parçası haline getirdiğini öne sürdü.
Hristodulidis “AB’nin müzakerelerdeki aktif varlığının, iç boyutlarda önemli ve karşılıklı faydalı görüş birliklerine varılması, aynı zamanda Avrupa statüsünün garantiler ve yabancı askeri birliklerinin kalmasıyla uyumsuzluğunun ortaya çıkması için de belirleyici öneme sahip olduğunu” öne sürdü.
“AB’ye katılımın, bağımsızlığın kazanılmasından bu yana en önemli gelişme olduğuna” da vurgu yapan Hristodulidis, Rum kesiminin, Rum Yönetimi eski başkanlarından GlafkosKlirides’in odaklı ve akılcı stratejisi, aynı zamanda Yunanistan’ın iş birliği ve Rum halkının tamamının da desteğiyle, 1990 yılında katılım başvurusu yapıldığı zaman birçokları tarafından imkânsız olarak addedilen bir şeyi başardığına işaret etti.
Ortaya çıkan sonucun, net hedeflere olan bağlılığın, aynı zamanda açık ve odaklı bir stratejinin ulusal hedeflere ulaşılmasına yol açabileceğini kanıtladığını savunan Hristodulidis, “Kıbrıs Cumhuriyeti’nin o zamandan bu yana üye devlet niteliğini kullanarak, AB’nin karar alma prosedürlerine aktif bir şekilde katılmakta olduğunu sözlerine ekledi.
Hristodulidis’in açıklamaları Haravgi’de “Yeniden Birleşmiş Kıbrıs’ın Normal Bir Devlet Olarak AB’ye Aktif ve Etkin Bir Şekilde Katılması Gerekir”, Alithia’da ise “Dışişleri Bakanının Mesajı” başlığıyla yer aldı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.