DOLAR 32,2533 0.02%
EURO 34,9683 0.27%
ALTIN 2.394,390,09
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Hristodulidis;        Berlin’de olumu sonuç çıkması mümkün

Hristodulidis; Berlin’de olumu sonuç çıkması mümkün

ABONE OL
24 Kasım 2019 19:47
Hristodulidis;        Berlin’de olumu sonuç çıkması mümkün
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- Fileleftheros “Karşılıklı Anlayış Mümkün…. Nikos Hristodulidis, Fileleftheros’a Yaptığı Açıklamada, Berlin’de Olumlu Sonuca Pencereyi Açık Bıraktı…” başlık ve spotlarıyla manşete çektiği haberinde, bu akşam gerçekleşecek Berlin görüşmesinden beklenti çıtası düşük tutulmakla birlikte Rum Dışişleri Bakanı Nikos Hristodulidis’in, “olumlu sonuç çıkmasını” mümkün gördüğünü yazdı.
Habere göre, Hristodulidis, “Görüşmeden temel beklenti, müzakerelerin Crans Montana’da koptuğu yerden yeniden başlaması yolunu açacak olguların ortaya çıkması” dedi.
Hristodulidis, özetle şunları ekledi:
“İki liderin 9 Ağustos’taki görüşmesinin sonucu ve Kıbrıs’ta olduğu sırada Sayın Lute ile yapılan temaslar dikkate alındığında, gerekli altyapının bulunduğunu ve referans şartlarında karşılıklı anlayış hedefinin başarılabileceğini düşünüyoruz. Şartlar Şubat 2014 ortak açıklaması, Crans Montana öncesine kadar varılan yakınlaşmalar ve Genel Sekreter’in 30 Haziran 2017’de sunduğu Çerçeve olabilir. Sonucu bunlar olacak başarılı bir üçlü görüşme hemen, hatta Aralık ayı içerisinde, ana konusu genel hatlarıyla özlü müzakerelerde izlenecek usul ve prosedür olması gereken, Crans Montana tipi bir beşli görüşmeyi gündeme getirebilir.”
Hristodulidis, hedefin, müzakerelerin yeniden başlamasını resmen ilan etme amaçlı böyle gayrı resmî nitelikli bir konferansta “ihlal ve meydan okumalar olmadan, müzakerelerin gerçek olumlu sonuç perspektifi olmasına olanak tanıyacak ortamı yaratma taahhüdü” olması gerektiğini söyledi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.