DOLAR 32,5517 0.19%
EURO 34,9622 -0.07%
ALTIN 2.448,390,51
BITCOIN 20966170,13%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Hristodulidis;   Müzakereler kaldığı yerden başlamalı

Hristodulidis; Müzakereler kaldığı yerden başlamalı

ABONE OL
30 Ağustos 2018 11:38
Hristodulidis;   Müzakereler kaldığı yerden başlamalı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Rum Dışişleri Bakanı Nikos Hristodulidis “Kıbrıs sorunu açısından gelecekteki durumun, çözüm olmadan durağan olmayacağını” söyledi.
Politis gazetesinde yer alan habere göre, “Politis 107.6’ya” konuşan Hristodulidis, Rum kesiminin UNFICYP meselesi de dahil olmak üzere bazı olguların değişmesi konusunda endişeli olup olmadığı veya bunun gözdağı verme çabasından ibaret olduğunu düşünüp düşünmediği sorusuna yanıtında “müzakere masasında gerçekleştirilen görüşmelerin, zamanın geçmesinden etkilenmekte olduğunu” ifade etti.
Sözlerinin devamında “mevcut durumun tehlikeli olmadığını anlamayan biri var mı” sorusunu soran Hristodulidis, “durumun 10 yıl veya 20 yıl önce aynı olmadığını” savundu.
Açıklamasında, kritik anlara gönderme yapılmasının Kıbrıs sorununda klişe haline geldiğine dair eleştirileri de yorumlayan Hristodulidis “kritikliğin bu kez elle tutulur verilere dayanmakta olduğunu” dile getirdi.
“1976’dan bu yana ilk kez bu kadar yaklaştıklarını ve tarafların bu kez anlaşmazlıkların nerede olduğunu bildiklerini” ifade eden Hristodulidis, “önceki aşamalarda müzakerelerin yeniden başlaması için çalıştıkları zaman, sıfırdan başladıklarını” kaydetti.
Hristodulidis “yeniden başlamanın bu kez belirli anlaşmazlıklarla birlikte Crans Montana’da kaldığı yerden başlama anlamına geldiğini” de söyledi.
Türk ve Kıbrıs Türk tarafının zaman takvimi gerektiği konusundaki tezini de yorumlayan Hristodulidis, “siyasi irade varsa böyle bir şeye gerek olmadığını ifade ederek, belirli bir iyimserliğe izin veren bazı veriler olduğunu” savundu.
Türkiye ile ABD arasındaki krizin, geçmişte Kıbrıs sorununun çözümüne açık olmayan Rusya’yla daha yakın ilişkilere yol açıp açmayacağı konusundaki soruya karşılık ise, Moskova’yla ilgili yanıt vermemeyi tercih eden Hristodulidis, “Ankara’nın son dönemde hem iletişim aşamasında, hem de özde Brüksel’le yeniden iletişim köprüleri inşa etmeye çabaladığını” sözlerine ekledi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.