DOLAR 32,5195 -0.1%
EURO 34,8274 -0.13%
ALTIN 2.425,54-0,18
BITCOIN 2144269-0,74%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Hristodulidis;  Türkiye sondaj faaliyetlerini durdurmalı

Hristodulidis; Türkiye sondaj faaliyetlerini durdurmalı

ABONE OL
11 Temmuz 2019 06:10
Hristodulidis;  Türkiye sondaj faaliyetlerini durdurmalı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- Rum Dışişleri Bakanı Nikos Hristodulidis’in, Türkiye’nin Güney Kıbrıs’ın sözde “Münhasır Ekonomik Bölgesi” (MEB) içerisindeki “tehdit ve tahriklerine” son vermesi halinde, müzakerelerin yeniden başlaması için hazır oldukları mesajını verdiği bildirildi.
Fileleftheros gazetesi, yukarıdaki başlıkla aktardığı haberinde, söz konusu mesajın İsviçre aracılığıyla Ankara’ya gönderileceğini kaydederken, Hristodulidis’in önceki gün , Güney Kıbrıs-Türkiye-Yunanistan üçgenindeki temasları çerçevesinde adayı ziyaret etmekte olan İsviçre Dışişleri Bakanı Ignazio Cassis ile görüştüğünü yazdı.
Gazete, Hristodulidis’in yaptığı açıklamada, Cassis’ten Türkiye’ye BM kararları ve AB ilkeleri zeminindeki çözümün yalnızca diyalogla başarılabileceği mesajını götürmesini istediğini ve “Türkiye’nin yasadışı bir sondaja daha başlayarak ortamı daha da germesi” nedeniyle, görüntünün hiç de olumlu olmadığını söylediğini kaydetti.
Habere göre Cassis ise, Yunanistan ve Türkiye’de yapacağı temaslarda, Güney Kıbrıs’ın sözde “Münhasır Ekonomik Bölgesi” içerisindeki problemle ilgili istişarelerde bulunacağını söyledi.
Cassis, Türk mevkidaşını müzakerelerin yeniden başlaması için en iyi yolun bulunması konusunda ikna etmeye çalışacağını ifade etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.