DOLAR 32,5196 0.09%
EURO 34,8952 -0.24%
ALTIN 2.446,960,46
BITCOIN 20871460,47%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Hristodulidis;   “Türkiye’ye boşluk yok”

Hristodulidis; “Türkiye’ye boşluk yok”

ABONE OL
07 Eylül 2018 09:42
Hristodulidis;   “Türkiye’ye boşluk yok”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Rum Dışişleri Bakanı Nikos Hristodulidis önümüzdeki günlerde yabancı denkleri ile Kıbrıs sorununun da gündemde olacağı bir dizi temasta bulunacak; bu temaslarında muhataplarının bazılarıyla, Türk yetkililerle neredeyse eşzamanlı görüşmeler gerçekleştirecek.
Fileleftheros, Hristodulidis’in bu temaslarını, Rum Yönetiminin “Türkiye’nin kullanabileceği en küçük bir diplomatik boşluk bırakmamak adına, stratejik hareketleri” diye yorumladı.
Haberi “Stratejik Hareketler… Lefkoşa Türkiye’ye En Küçük Bir Diplomatik Boşluk Bırakmamakta Kararlı… Dışişleri Bakanı’nın Kıbrıs İçindeki ve Dışındaki Temasları Çok Önemli” başlık ve spotlarıyla aktaran gazete, bazı Avrupalı Dışişleri Bakanları, Hristodulidis’le, TC Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşmelerinin hemen ardından görüşecek.
Gazete, “Rum Yönetiminin, Türkiye’nin oyunu tek başına oynamasına müsaade etmek istemediğini, bunun paralelinde, İsrail gibi Ankara’nın bu dönemde hareket kabiliyeti bulunmayan alanlarda da hareket ettiğini” yazdı.
Habere göre birkaç gün önce TC Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile görüşen Hollanda Dışişleri Bakanı Stef Blok, Hristodulidis’in davetlisi olarak dün akşam Rum tarafına geldi. Dünden beridir Ankara’da bulunan Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas ile görüşmek için Pazartesi günü Berlin’e gidecek olan Hristodulidis, Berlin’den Atina’ya geçerek Yunan dengi Nikos Kocias ile görüşecek. Hristodulidis-Kocias görüşmesi Kocias’ın BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs için geçici atadığı özel danışmanı Jane Holl Lute ile görüşmesinin ertesi günü gerçekleşecek.
ATİNA’DAN İSRAİL’E
Nikos Hristodulidis Atina’dan sonra, Nikos Kocias ile birlikte İsrail’e gidecek. İki bakan İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu ile Kudüs’te gerçekleşecek görüşmede enerji ve bölgesel konuları görüşecek.
Gazete görüşme maratonunun ay sonuna kadar devam edeceğine dikkat çektiği haberinde, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in de BM Genel Kurulu’na katılmak üzere New York’a giderken Avusturya ve Londra’ya uğrayacağını ve Rum heyetin Genel Kurul çerçevesinde çok ve çeşitli düzeylerde temaslar yapacağını yazdı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.