DOLAR 32,5759 0.3%
EURO 34,7778 0.06%
ALTIN 2.498,180,58
BITCOIN 20180411,63%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Hristodulidis;   Türklerle birlikte yönetim olmaz

Hristodulidis; Türklerle birlikte yönetim olmaz

ABONE OL
02 Mart 2018 11:14
Hristodulidis;   Türklerle birlikte yönetim olmaz
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Fileleftheros gazetesine göre Rum Sözcü Nikos Hristodulidis, KKTC’den yapılan açıklamaları yorumlarken “Doğal gazın birlikte yönetilmesi tezi, Kıbrıs sorununun da sonu demektir. Kıbrıs Rum tarafı doğal zenginliğin Kıbrıs sorununun çözümünden sonra yönetilmesine dair Talat-Hristofyas yakınlaşmasında ısrar ediyor” ifadesini kullandı.
AB üyesi ülkelerin Doğu Akdeniz’deki durumla ilgili açıklamasını da hatırlatan Hristodulidis, Rum Yönetimi’nin talebinin, “Varna’daki Türkiye-AB zirvesinin yapılmaması değil bu zirvenin gerçekleşmesine olanak tanıyacak gelişmeler olması” olduğunu iddia etti.
Hristodulidis “Biz Türkiye-AB diyaloğunun devamını arzuladığımızı defalarca söyledik. Böyle bir gelişmenin Kıbrıs Cumhuriyeti için de fayda sağlayabileceğini ancak aynı zamanda Türkiye’nin yükümlülüklerini yerine getirmesi ve bu tür davranışlardan kaçınması gerektiğini düşünüyoruz” ifadesini kullandı.
Rum Sözcü, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay ile Ekonomi ve Enerji Bakanı Özdil Nami’nin son açıklamalarını ise “talihsiz” diye niteledi.
Nami ve Özersay’ın, “Cumhurbaşkanlığı için Türkiye’nin daha çok hoşuna gitme rekabetine girdiği izlenimi edindiğini” söyleyen Hristodulidis, Özdil Nami’nin açıklamalarını ise “tehditkar” bulduğunu öne sürdü.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.