DOLAR 32,3181 0.2%
EURO 35,1311 -0.01%
ALTIN 2.292,390,67
BITCOIN 22941281,95%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Hristodulis;  Müzakereler yeniden başlayacak

Hristodulis; Müzakereler yeniden başlayacak

ABONE OL
07 Mayıs 2018 16:34
Hristodulis;  Müzakereler yeniden başlayacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hristodulidis: Kıbrıs sorununa ilişkin müzakereler Amerikalı JaneHollLute’nin, BM Genel Sekreteri’nin özel temsilcisi olarak atanmasının ardından, Guterres çerçevesinde yeniden başlayacak

Rum Dışişleri Bakanı NikosHristodulidis’in, “Mağusa bölgesi” Ticaret ve Sanayi Odası (EVE) yetkilileriyle bir araya gelerek Kıbrıs sorunu başta olmak üzere birçok konuyu ele aldığı ve Kıbrıs sorununa ilişkin müzakerelerin, en kısa zamanda, Amerikalı JaneHollLute’nin, BM Genel Sekreteri’nin özel temsilcisi olarak atanmasının ardından, Guterres çerçevesinde yeniden başlayacağını savunduğu belirtildi.
Fileleftheros gazetesi, Rum Dışişleri Bakanı NikosHristodulidis, EVE yetkilileriyle, önceki gün , gerçekleştirdiği görüşmede, Kıbrıs sorunundaki son gelişmeleri, Maraş konusunu, Avrupa Parlamentosu Dilekçeler Komitesi üyelerinin 7-8 Mayıs’ta Maraş’a gerçekleştireceği ziyaret, Derinya sınır kapısının açılması ve yurt dışına yönelik iş ziyaretleri konularını ele aldığını yazdı.
Habere göre, EVE “Mağusa bölgesi” yaptığı açıklamada, Hristodulidis’in, “Kıbrıs sorununa ilişkin müzakerelerin, en kısa zamanda, ilgili taraflarla temaslar yapmak için yakın zamanda Ada’ya gelmesi beklenen Amerikalı JaneHollLute’nin, BM Genel Sekreteri’nin özel temsilcisi olarak atanmasının ardından, Guterres çerçevesinde yeniden başlayacağı” görüşünü dile getirdiğini ifade etti.
Yapılan açıklamada, Avrupa Parlamentosu Dilekçeler Komitesi üyelerinin Maraş’a yönelik ziyareti konusunda Hristodulidis’in, ziyaretin amacının, Avrupa Parlamentosu’nun, aralarında BM Güvenlik Konseyi’nin 550 (1984) ve 789 (1992) kararlarının uygulanmasını da öngören 14 Şubat 2012 tarihli yazılı açıklaması sahnesinin geri getirilmesi ve teyidi şeklinde olduğunu dile getirdiği belirtildi.
EVE “Mağusa bölgesi” Başkanı AvgustinosPapathomas, Maraş’ın sakinleri için açılması temennisinde bulunurken, bunun Derinya sınır kapısının açılmasıyla da ilişkilendirilebileceğini ifade etti.
KOCİAS İLE GÖRÜŞECEK
Fileleftheros gazetesi bir başka haberinde, Rum Dışişleri Bakanı NikosHristodulidis ile Yunanistan Dışişleri Bakanı NikosKocias’ınbugün bir araya geleceğini yazdı.
Yunanistan Dışişleri Bakanı NikosKocias’ın, Güney Kıbrıs’ta Salı günü gerçekleştirilecek olan Güney Kıbrıs, Yunanistan ve İsrail arasındaki üçlü zire için Ada’ya geleceğini anımsatan gazete, Hristodulidis ile Kocias’ın, Kıbrıs sorunundaki son gelişmelerin yanı sıra üçlü işbirlikleri konularını da ele alacağını belirtti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.