DOLAR 32,5935 0.24%
EURO 34,8319 0.45%
ALTIN 2.416,04-0,67
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Hristoduludis;   “Türkiye yükümlülüklerini yerine getirmeli”

Hristoduludis; “Türkiye yükümlülüklerini yerine getirmeli”

ABONE OL
29 Haziran 2018 11:01
Hristoduludis;   “Türkiye yükümlülüklerini yerine getirmeli”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AB Dışişleri ve Genel İşler Konseyi’nin, Türkiye’nin, Kıbrıs sorununun dış boyutlarına ilişkin rolünü ilk kez dile getirdiğini savunan Rum basını, konuyla ilgili haberinin yanında, Rum Dışişleri Bakanı Nikos Hristodulidis’in bu konuda yapmış olduğu yazılı açıklamaya da yer verdi.
Politis gazetesi, AB Dışişleri ve Genel İşler Konseyi’nin geçtiğimiz Salı akşamı onayladığı genişlemeye ilişkin sonuç bildirgeleri taslağında, ilk kez Kıbrıs sorununun dış boyutuna ilişkin Türkiye’nin rolünü kaydettiğini yazdı.
Taslağın, bugün ve yarın yapılacak olan AB zirvesi çerçevesinde onaylandığını anımsatan gazete, taslağın, AB’nin, uzun zamandan beridir dondurulan katılım sürecine ilişkin Türkiye’den beklentileri içerdiğini belirtti.
HRİSTODULİDİS
Gazete haberinin içerisinde, aynı zamanda AB Dışişleri ve Genel İşler Konseyi toplantısına katılan Rum Dışişleri Bakanı Nikos Hristodulidis’in yazılı açıklamasına yer verdi.
Habere göre Hristodulidis, Türkiye’nin katılım süreci ve Güney Kıbrıs kaynaklı yükümlülükleri konusunda güçlü mesajlardan söz etti.
Hristodulidis, AB sonuç bildirgesi taslağında, Ankara’nın, Kıbrıs sorununun dış boyutları, bir başka deyişle güvenlik ve garantiler konusundaki sorumluluklarının resminin çıkarıldığını savundu.
Hristodulidis, “Türkiye tarafından, AB üyesi ülkelerin kara sularına, ulusal hava sahasına, aralarında doğal gaz kaynaklarının araştırılması ve faydalanmasının da bulunduğu egemenlik haklarına saygı göstermesi gerekliliğine” ilişkin ifadenin de önemli olduğunu ileri sürdü.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.