Advertisement

Hristofidis; Guterres çerçevesi temel alınmalı

NACAK GAZETESİ- Guterres çerçevesi garantilerin kaldırılmasını ve Türk askerinin Kıbrıs’tan çekilmesini öngörüyor

NACAK GAZETESİ- Politis gazetesi, AKEL, Polit Büro üyesi Hristos Hristofidis aracılığıyla , Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, önünde bir Guterres Çerçevesi varken başka konular açmasını paradoks diye niteledi. “Müzakereler doğru bir zeminde yeniden başlamalı” dedi.
“Müzakerelerin, var olan ve Anastasiadis’in de kabul etmemek için deli olmak gerektiğini itiraf ettiği Guterres Çerçevesi zemini üzerinde başlaması gerektiğini” kaydeden Hristofidis, Çerçeve’nin, “garantilerin kaldırılmasını, Türk askerinin çekilmesini öngördüğünü, ancak Anastasiadis’in, “çabaları ve hatta çözüm zeminini raydan çıkarma riski taşıyan gevşek federasyon konusunu tartışmaya açmasının bir paradoks olduğunu” söyledi.
DİKO
DİKO Başkan Yardımcısı Alekos Trifonidis partisinin iki bölgeli iki toplumlu, güçlü merkezî hükümeti olan federasyondan yana, konfederasyona ve iki devlet çözümüne tamamen karşı olduğunu söyleyerek, Anastasiadis’ten desantralize federasyon önerisini teferruatlı şekilde izah etmesini beklediğini kaydetti.
VATANDAŞLAR İTTİFAKI
Vatandaşlar İttifakı’ndan Andreas Apostolu ise itiraz ve farklılıkların, Türkiye’ye, Kıbrıs sorununun çözümsüzlüğünden Rum tarafının mesul olduğu yönünde kullanacağı malzeme vermeyecek şekilde ortaya konulmasını istedi.