DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 20797452,82%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Hükümet formülü UBP-HP

Hükümet formülü UBP-HP

ABONE OL
15 Mayıs 2019 10:03
Hükümet formülü UBP-HP
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ÖZYİĞİT: Ulusal Birlik Partisi ile Halkın Partisi koalisyonunun gündeme geleceği izlenimi var. Zaman kaybedilmeden yola bir an önce devam edilmesi gerekir
DENKTAŞ: Önümüzdeki süreçte yeni bir hükümetin kurulması gündeme gelecek, beklenti iki partinin hükümeti kurmasıdır

ARIKLI: Hükümet formülü UBP-HP olacak, ancak iki partinin tabanında ciddi tartışmalar yaşanıyor, bunun nedeni HP yetkililerinin UBP’ye yönelik ağır sözler söylemesidir
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, hükümet kurma görevini vereceği partiyi belirlemeye yönelik siyasi partilerle görüşmelerini dün tamamladı.
ÖZYİĞİT
Toplumcu Demokrasi Partisi(TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, kaynak yaratma ve gider azaltma yönünde başlatılan çalışmalarının bir an önce sonuçlandırılması gerektiğini vurguladı.
Cemal Özyiğit, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile görüşmesinin çıkışında basına yaptığı açıklamada, TDP’nin “Hükümeti bozanın hükümet kurma zorunluluğu olduğu” görüşünde olduğunu ifade etti.
Hükümetsiz uzun süre kalınmaması gerektiğini çünkü bir an önce atılması gereken adımlar bulunduğunu belirten Özyiğit, Türkiye’den bir yıldır maddi katkı alınmadığını, koalisyon hükümeti altında başlatılan “kaynak yaratma ve gider azaltma çalışmalarının bir an önce sonuçlandırılması” gerektiğini söyledi.
Özyiğit, yeni hükümet kurulduktan sonra Türkiye’den kaynak gelip gelmeyeceğinin öngörülemediğini bundan dolayı “Kıbrıs Türk toplumunun kendi ayakları üzerinde durabilecek bir yapıya bir an önce kavuşması” gerektiğini söyledi.
Ulusal Birlik Partisi ile Halkın Partisi koalisyonunun gündeme geleceği izleniminin bulunduğunu kaydeden Özyiğit, zaman kaybedilmeden yola bir an önce devam edilmesi gerektiğini söyledi.
SERDAR DENKTAŞ
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı daha sonra Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Serdar Denktaş ile bir araya geldi.
Cumhurbaşkanlığı’nda saat 10.00’da başlayan ve yaklaşık yarım saat süren görüşmede, Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı Gürdal Hüdaoğlu ve DP Genel Sekreteri Afet Özcafer de hazır bulundu.
Denktaş görüşme sonrasında basına yaptığı açıklamada, önümüzdeki süreçte yeni bir hükümetin kurulmasının gündeme geleceğini, beklentinin iki partinin kurması olduğunu söyledi.
Denktaş, “Kendi düşüncem bir oyun bozulmuştur. Bu oyun sonunda bir itibar kaybı vardır. Yeniden itibar elde etmek için bir oyun değişikliğine gidilebilir. ‘Kurmuyoruz biz, bu söylenenler doğru değildi’ manevrası yapılmaya çalışılabilir. Bu da memleketi yeni bir kaosa götürür. Erken seçim gündeme gelebilir” dedi.
Seçim Yasası’nın hazır olmadığını, mali yönden sıkıntılar bulunduğunu dile getiren Denktaş, “Ümit ediyorum bu adımları atanlar, oyunlarının devamını getirirler, kurulur bir hükümet” diye konuştu.
Denktaş, büyük bir yükten kurtulduklarını, büyük bir sorumlulukla muhalefet görevine devam edeceklerini belirtti.
ARIKLI
Cumhurbaşkanı Akıncı, son olarak Yeniden Doğuş Partisi (YDP) Başkanı Erhan Arıklı ile bir araya geldi.
Cumhurbaşkanlığı’nda saat 10.30’da gerçekleşen toplantıda Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı Gürdal Hüdaoğlu ve YDP Genel Başkanı Arıklı’nın yanı sıra, Genel Sekreter Turan Büyükyılmaz ve milletvekili Bertan Zaroğlu da hazır bulundu.
Toplantının ardından basına açıklama yapan Arıklı, “Cumhurbaşkanı Akıncı’ya hükümeti kurma görevini UBP Genel Başkanı Ersin Tatar’a vermesi gerektiğini söyledim” dedi.
Hükümet formülünün UBP-HP olacağını, ancak iki partinin tabanında ciddi tartışmalar yaşandığını, bunun nedeninin de HP yetkililerinin UBP’ye yönelik “ağır sözler” söylemesi olduğunu belirten Arıklı, “En büyük handikap budur” dedi.
Bunu ortadan kaldırmanın yolunun özür dileme mekanizmasını çalıştırmak olduğunu dile getiren Arıklı, UBP tabanından özür dilemenin, yolu açacağını kaydetti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.