DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2048028-2,35%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Hükümette “Maraş” çatlağı

Hükümette “Maraş” çatlağı

ABONE OL
01 Temmuz 2019 07:13
Hükümette “Maraş” çatlağı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- Türkiye’den üst makamlardan gelen yetkililerle görüşen Başbakan Tatar “Maraş’ın Vakıf malı” olduğunu belirtirken, Başbakan Yardımcı Özersay “Maraş Vakıf malıdır” söyleminin “eski ezber” olduğunu ileri sürdü
Başbakan Tatar, Osmanlı kayıtlarına ve belgelere dayanarak yaptığı açıklamada Maraş’ın Vakıf malı olduğunu belirtirken, Başbakan yardımcısı Özersay çok farklı konuştu.
Özersay, sosyal paylaşım sitesinde yaptığı açıklamada “Maraş Vakıf malıdır” söylemine dolaylı olarak atıfta bulunurken “Maraş Vakıf malıdır” söylemini “eski ezber” olarak niteledi.
Kapalı Maraş’ta yapılacak envanter çalışmasıyla ilgili olarak eski cumhurbaşkanları ile siyasi partileri ziyaret eden Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Özersay, sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunurken şöyle dedi;
“ESKİ EZBER”
“Biz yaptığımız açıklamayla kapalı Maraş’ın eski sakinlerinin mülkiyete dair haklarına halel gelmeyecek adımlar atacağımızı açıkça ortaya koyduk. Buranın eski sakinlerini paydaşlardan birisi olarak gördüğümüzü belirttik. Neyin ne olduğunu ortaya çıkaracak, verileri ve bugünkü durumu herkesin net şekilde anlamasına yardımcı olacak bir envanter çalışmasından çekinmelerine, bunun üzerinden insanları yanlış yönlendirmelerine hiç gerek yoktur. Bu statükonun değişmesini isteyen herkes bazı açılardan eski ezberlerin dışına çıkmak zorundadır.”
TATAR
Başbakan Ersin Tatar ise 3. Emlakçılık Eğitim Semineri’nde yaptığı konuşmada “Kapalı Maraş açıklamaları yapıldıktan sonra Türkiye’den üst makamlardan bazı kişilerin KKTC’ye geldiğini” belirttikten sonra şöyle dedi;
“Maral Türk tapusudur, Vakıf malıdır. Öyle belgeler var ki hepsi Türk malıdır. Hepsi Osmanlı malıdır. 1878’de ada İngiliz’e kiralandıktan sonra, İngilizlerin altında imzası bulunan belgelere rağmen- ki bütün Vakıf malları hukuk temelinde muhafaza edilecektir diye- mallarımızı, mülklerimizi satıp talan etmişler, Rum’a peşkeş çekmişler, ondan sonra Maraş’ı yapmışlar. Toprak bizimdir, Vakıf malıdır. Bütün Osmanlı kayıtlarında böyledir. Dolayısıyla bütün malımıza sahip çıkacağız”.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.