DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İKD’nin,  7.Olağan Genel Kurulu yapıldı.. Dernek Başkanlığı’na yeniden Selin Candemir getirildi
  • Kıbrıs Volkan
  • Güncel
  • İKD’nin, 7.Olağan Genel Kurulu yapıldı.. Dernek Başkanlığı’na yeniden Selin Candemir getirildi

İKD’nin, 7.Olağan Genel Kurulu yapıldı.. Dernek Başkanlığı’na yeniden Selin Candemir getirildi

ABONE OL
17 Nisan 2022 09:58
İKD’nin,  7.Olağan Genel Kurulu yapıldı.. Dernek Başkanlığı’na yeniden Selin Candemir getirildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

İş Kadınları Derneği’nin 7’nci Olağan Genel Kurulu yapıldı. Genel Kurul’da 2022-2024 yılları arasında yeni dönemde görev alacak başkan ve üyeler oybirliğiyle seçildi.

Genel Kurul’da açılış konuşmasının ardından, divan oluşturuldu. Ardından da İş Kadınları Derneği Başkanı Selin Candemir konuşma yaptı.

Candemir konuşmasında, İş Kadınları Derneği’nin, 2007 yılından beri toplumda kadın konusunda kalıplaşmış yargıları kırmak; onların ekonomik, sosyal ve akademik alanda erkeklerle eşit fırsatlara erişimini sağlamak için çalışmalarını sürdürdüğünü ifade etti.

Candemir, “Kadın girişimciliğini ekonomiye dâhil edebilmek ve ülke ekonomisindeki katkılarını arttırmak ilkesinin yerleşmesi için kadın ve erkek arasında adil bir rol paylaşımı olması gerektiğini savunuyoruz. Temel amaçlarımızdan biri kadınlarımızın, iş dünyasında, ekonomik yaşamda, hak ettiği yeri almasıdır. Geçmişle kıyaslandığı zaman kadınlarımızın, iş dünyasına, başarılarıyla, imzadan öte damga vurduğu bir gerçektir. Kadının ekonomik anlamda güçlendirilmesi, farkındalık çalışmalarımızın başında geliyor” dedi.

Candemir’in konuşmasının ardından İş Kadınları Derneği Başkanlığı’na tek aday olan Selin Candemir, yeniden bu göreve getirildi.

Genel Kurul’da, İş Kadınları Derneği Yönetim Kurulu üyeleri, Yönetim Kurulu Yedek Üyeleri, Denetleme Kurulu üyeleri ve Disiplin Kurulu üyeleri de belirlendi.

İş Kadınları Derneği üyesi Gülşah Manavoğlu da kurulda bir konuşma yaparak, ülkede hem emek harcayan hem üretmeye çalışan her kişinin bu ülkenin yönetiminde de söz sahibi olabilmesi ve sivil toplumla birlikte birçok konuda güç birliği yapması gerektiğini söyledi.

Manavoğlu, “Ülkede kadınların bu dönem daha çok öne çıkması ve hem siyasette hem de diğer konularda daha fazla söz sahibi olması gerekiyor” dedi.BRT

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.