DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“İki Yaka” Dosyası’nı açıklıyoruz

“İki Yaka” Dosyası’nı açıklıyoruz

ABONE OL
28 Mart 2018 12:39
“İki Yaka” Dosyası’nı açıklıyoruz
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Geçmiş CTP hükümeti döneminde vakıflara ait bazı eserlerin sergilenmesi için Londra, Brüksel ve İstanbul’da sergiler açıldı. Bu sergiler için toplamda 800 bin TL ödenirken, bunun 450 bini İstanbul’da faaliyet gösteren İki Yaka isimli danışmanlık şirketine ödendi. Danışmanlık hizmeti alınırken ihaleye çıkılıp teklif alınmadı
Daha sonra Vakıflar İdaresi Genel Müdürü olarak göreve başlayan Mustafa Kemal Kaymakamzade, bu olayla ilgili olarak Başsavcılığa suç duyurusunda bulunurken, 27 Aralık 2009 tarihinde yaptığı açıklamada şunları söylemişti;
“Bu paralar ödenirken faturalarına bakıldığında şaibeli faturalar var. Faturaların bazılarında maliye mührü yok. Maliyenin vergi numarası yok. İmzalar da birbirine benzemiyor. Yani aynı şirkete ait farklı iki fatura. Bana göre hem usulsüzce harcama yapıldı hem de şaibeli faturalarla ödeme yapıldı. Bunlar sahtedir veya değildir onu bulamıyorum çünkü benim görevim değil. Bunu da savcılığa suç duyurusunda bulundum”
Vakıflar İdaresi eski Genel Müdürü Mustafa Kemal Kaymakamzade, CTP – ÖRP hükümeti döneminde yaşanan yolsuzluk ve usulsüzlüklerle ilgili olarak 27 Aralık 2009 tarihinde yaptığı açıklamada, “Yapılanların hesabı sorulacak. İhalesiz verilen yerler geri alınacak” derken, şunları söylemişti; .
MADDİ ZARARLAR
“Göreve geldikten sonra yaptığım tespite göre eski hükümet döneminde görev yapan yöneticiler Vakıflara büyük zarar verdiler. Usulsüz harcama yaptılar . Vakıflar maddi manevi büyük zarara uğratıldı. Yurtdışında yapılan sergiler, birçok harcamalar usulsüzce yapıldı.
“450 BİN TL DANIŞMANLIK”
“Geçmiş dönemde Londra Brüksel ve İstanbul’da sergi açıldı. Sergi de vakıflara ait bazı eserlerin sergilenmesiyle ilgiliydi. Orada da usulsüzce harcama yapıldı. Toplam 800 bin lira ödendi bu sergiler için ama bunun 450 bini danışmanlık bedelidir. İstanbul da İki Yaka isimli bir danışmanlık şirketine 450 binlik danışmanlık bedeli ödendi. Bu bedel ödenirken ihale teklifi alınmadı. Ve işe başlarken bu paralar bu insanlara ödendi.
“SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSU”
Bu paralar ödenirken faturalarına bakıldığında şaibeli faturalar var. Faturaların bazılarında maliye mührü yok. Maliyenin vergi numarası yok. İmzalar da birbirine benzemiyor. Yani aynı şirkete ait farklı iki fatura. Bana göre hem usulsüzce harcama yapıldı hem de şaibeli faturalarla ödeme yapıldı. Bunlar sahtedir veya değildir onu bulamıyorum çünkü benim görevim değil. Bunu da savcılığa suç duyurusunda bulundum. Gönüllü olarak 26 kişilik bir heyet gitmiş onlarla ilgili 220 bin lira ödenmiş. Ancak ziyaretçi sayısı beklenildiği kadar olmamış. Bu sergiler de 18 m2lik bir dairede yapılan bir sergiden bahsettiler. Serginin özüne harcanan parayla danışmanlık parası arasında çok fark var. Danışmanlık hizmeti alacak olsalar bile bizim tüzüklerimize göre ihale yönteminin uygulanması gerekirdi.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.