DOLAR 32,3994 0.14%
EURO 35,4471 0.06%
ALTIN 2.322,460,16
BITCOIN 22954932,50%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İngiliz hükümetinden eski Başbakan Cameron’a lobicilik soruşturması

İngiliz hükümetinden eski Başbakan Cameron’a lobicilik soruşturması

ABONE OL
13 Nisan 2021 13:53
İngiliz hükümetinden eski Başbakan Cameron’a lobicilik soruşturması
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hükümetten yapıla açıklamada, David Cameron’ın Greensill Capital adlı bir finans şirketi lehine bakanlar nezdinde yürüttüğü lobi çalışmasına ilişkin soruşturma başlatıldığı bildirildi.

 

Açıklamada, bağımsız soruşturmanın avukat Nigel Boardman’ın başkanlığında yürütüleceği aktarıldı.

 

Eski Başbakan Cameron’ın ofisinden yapılan açıklamada ise, “David Cameron bu soruşturmayı memnuniyetle karşılamaktadır ve katkı sunmaktan da memnun olacaktır” sözlerine yer verildi.

 

David Cameron, 11 Nisan’da bir açıklama yaparak bakanlarla resmi yollardan iletişime geçmemekle hata yaptığını kabul etmiş, fakat ülkedeki lobicilik kurallarını ihlal etmediğini savunmuştu.

 

İngiltere’de kabine üyelerinin ve üst düzey bürokratların görevlerinden ayrılmasının ardından iki yıl süreyle lobi faaliyeti yürütmesi yasaklanmış durumda.

 

İngiliz gazeteleri daha önce, Ağustos 2018’de Greensill Capital’a danışman olan Cameron’ın, Maliye Bakanı Rishi Sunak’a ve bazı bakan yardımcılarına telefonla mesaj gönderdiğini bildirmişti.

 

Cameron, Greensill Capital’ın hükümetin yeni tip koronavirüs salgınında işletmeleri desteklemek için verdiği acil durum kredisinden yararlandırılması için lobi yaptığını kabul etmişti.

 

İngiliz The Times gazetesi, Cameron’ın ayrıca 2019 yılında Ulusal Sağlık Hizmetleri (NHS) ile ilgili bir ödeme planı konusunda Sağlık Bakanı Matt Hancock ile görüştüğünü duyurmuştu.

 

TRT

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.