DOLAR 32,3279 0.23%
EURO 35,0528 -0.24%
ALTIN 2.281,280,18
BITCOIN 22839181,30%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İngiliz Yüksek Komiserliği;   Rum’la işbirliğimiz güçlendirilecek

İngiliz Yüksek Komiserliği; Rum’la işbirliğimiz güçlendirilecek

ABONE OL
24 Mayıs 2018 14:51
İngiliz Yüksek Komiserliği;   Rum’la işbirliğimiz güçlendirilecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

“Sivillerin savaş olmayan Levant kuşağından (Avrupa literatüründe X. yüzyıldan başlayarak Akdeniz’in doğu kıyılarındaki ülkelere verilen isim) bölgeye tahliyesi” senaryosu ile bugün Larnaka’da fiili bölümü icra edilecek “Argonot 2018” kod isimli uluslararası tatbikata, 40’ın üzerinde ülkenin aktif veya gözlemci olarak katılmakta olduğu haber verildi.
Fileleftheros ve Alithia, İngiliz Yüksek Komiserliği açıklamasını kaynak göstererek, arama-kurtarma ve çok sayıda sivilin Güney Kıbrıs’a tahliyesinin canlandırılacağı tatbikata İngiltere’nin bu yıl bugüne kadarkinden çok daha kalabalık katılacağını yazdı.
Habere göre, Yüksek Komiser Yardımcısı Ian Wing imzasını taşıyan açıklamada, İngiliz katılımcılar arasında, İngiltere Sınır Muhafaza biriminden 3 yetkili, Dışişleri Bakanlığı’ndan bir grup, çevik kuvvet biriminden 4 yetkili ile Kriz Yönetimi Birimi’nin Kıdemli Planlama uzmanı bulunuyor.
İngiliz Yüksek Komiserliği’nden iki konsolosluk yetkilisi ve Uluslararası Kalkınma Bakanlığı’ndan yetkililerin bulunacağı, tatbikatın olabildiğince gerçekçi icra edilebilmesi maksadıyla Ada’da yaşayan İngilizlerden 20 de gönüllünün yer alacağı kaydedilen açıklamada, şu ifadelere de yer verildi:
“Bu yıl ilk kez İngiliz Donanması ‘HMS Echo’ katılım gösterecek, üslerdeki silahlı kuvvet mensupları da tatbikata katkı koyacak. Kıbrıs ile kriz yönetimindeki işbirliğimizin güçlendirilmesine devam edilecek.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.