DOLAR 32,3343 0.25%
EURO 35,1415 0.01%
ALTIN 2.302,621,12
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İşadamları uyardı;  Ekonomi çökebilir

İşadamları uyardı; Ekonomi çökebilir

ABONE OL
26 Haziran 2020 07:47
İşadamları uyardı;  Ekonomi çökebilir
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Memur ve öğretmen sendikaları 1 Temmuz açılımına karşı çıkıp, eylemlere başlarken, turizm ve inşaat sektörünün önemli isimleri uyarılarda bulundu.
Baştaşlar İnşaat Ltd. Direktörü Ahmet Baştaş yaptığı açıklamada inşaat sektörü ile ekonomide yaşanan sorunlara dikkat çekerken şöyle dedi;
“Turizm, üniversite ve inşaat sektörleri ülkenin lokomotif sektörleridir. Bu sektörler Covid 19 nedeniyle ülkemizin yurt dışına kapalı olmasından ciddi şekilde etkilenen ve kapanma noktasına gelen sektörlerdir. Bu sektörler artık kontrollü bir şekilde faaliyetlerine başlamak zorundadır.
10 binlerce aile perişan durumdadır. Eğer kontrollü bir şekilde açılım olmazsa çok büyük bir işsizlik, bir çok firmanın iflası ve bunlara bağlı olarak birçok sosyal problemler ortaya çıkacaktır. Sağlığı koruyarak kesinlikle açılmamız gerekir. Aksi takdirde çok büyük ekonomik ve sosyal problemler yaşamamız kaçınılmazdır.”
DİMAĞ ÇAĞINER
Kıbrıs Türk Otelciler Birliği Başkanı Dimağ Çağıner’in yaptığı açıklama ise şöyle;
“Turizm sektörü zorda, durum iç açıcı değil. Turizmin kontrollü olarak başlaması gerekir. Çift PCR testi ile önlemler artırılabilir. Kısıtlı uçak seferleri ile tedbirli bir şekilde açılmaktan korkmamak gerekir. Sonsuza kadar kapalı kalınamaz. Ekonomi zorda, hükümet sadece kamu çalışanlarının hükümeti gibi davranmaktan vazgeçmeli.
Oteller açılsa bile işsizlik olacaktır, bu ülkeye bu hastalık bir şekilde gelecek, önemli olan süreci duygularla değil rasyonel yönetmek. Bir taraf maaşını tam alırken diğer taraf dilenci konumuna düşülüyor.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.