DOLAR 32,4051 0.22%
EURO 35,0214 -0.19%
ALTIN 2.329,560,46
BITCOIN 22977962,36%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İşbirlikçiler  POTAMİ ile görüştü…  Türkiye’yi şikayet ettiler

İşbirlikçiler POTAMİ ile görüştü… Türkiye’yi şikayet ettiler

ABONE OL
17 Mayıs 2018 16:04
İşbirlikçiler  POTAMİ ile görüştü…  Türkiye’yi şikayet ettiler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bazı Türkler ve Rumlardan oluşan “Birleşik Kıbrıs Barış İnisiyatfi” Yunan Potami partisiyle görüştü. Yapılan görüşmede “Türkiye’nin, Kıbrıs Türk toplumunu Müslümanlaştırma ve Kıbrıs’ın bölünmesini isteyen, iki devlet veya gevşek konfederasyon gibi çeşitli formülleri ileri götüren siyasi güçleri fanatikleştirme gibi tehlikeli planları uygulamaya koyduğu” ileri sürüldü .

Fileleftheros, Birleşik Kıbrıs Barış İnisiyatifi isimli iki toplumlu örgütten bir heyetin “ToPotami” isimli Yunan siyasi partisinin başkanı StavrosTheodorakis ile görüştüğünü, Kıbrıs sorunundaki son gelişmeleri, örgütün Kıbrıs’ın iki bölgeli iki toplumlu federasyon çerçevesinde yeniden birleşmesi yönündeki çabalarını aktardığını yazdı.
Habere göre, heyet, Theodorakis’le görüşmesinde, “Kıbrıs sorununda gözlemlenen çıkmazın, “Türkiye’nin, Kıbrıs Türk toplumunu Müslümanlaştırma ve Kıbrıs’ın bölünmesini isteyen, iki devlet veya gevşek konfederasyon gibi çeşitli formülleri ileri götüren siyasi güçleri fanatikleştirme gibi tehlikeli planlarını uygulamasına hizmet ettiğini” iddia etti.
Theodorakis ise Birleşik Kıbrıs Barış İnisiyatifi’nin iki bölgeli iki toplumlu federasyon çabalarına destek belirterek, hedeflerini gerek Yunanistan’da gerek Avrupa’da ileri götürmesi için İnisiyatife çeşitli şekillerde yardıma hazır olduğunu söyledi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.