DOLAR 32,5322 0.1%
EURO 34,9613 -0.09%
ALTIN 2.438,600,14
BITCOIN 21104370,78%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İsrail Dışişleri Bakanı Ashkenazi;  Rumlarla güçlü bağlarımız var

İsrail Dışişleri Bakanı Ashkenazi; Rumlarla güçlü bağlarımız var

ABONE OL
26 Haziran 2020 07:41
İsrail Dışişleri Bakanı Ashkenazi;  Rumlarla güçlü bağlarımız var
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- Rum Dışişleri Bakanı Nikos Hristodulidis’in geçen salı günü Tel Aviv’de İsrail Dışişleri Bakanı Gabi Ashkenazi’yle gerçekleştirdiği görüşme konusunda İsrail Dışişleri Bakanlığı Basın Sözcülüğü’nün açıklama yaptığı ifade edildi.
Fileleftheros gazetesinde yer alan açıklamaya göre, İsrail Dışişleri Bakanı Gabi Ashkenazi, Rum kesiminden, Avrupa ülkeleriyle olan görüşmelerde ılımlı bir ses olmasını istedi. Görüşmede ayrıca iki ülkenin karşılıklı ilgilendiği ikili ve bölgesel konuların ele alındığı kaydedildi.
Haberde, Ashkenazi’nin, ülkesinin “ABD Başkanı Donald Trump’ın barışçıl planı temelinde, İsrail’in güvenliği ve stratejik çıkarları muhafaza edilerek, bölgedeki çeşitli unsurlarla eşgüdüm içerisinde, sorumluluk sahibi bir politik sürecin ileriye götürülmesine ilişkin taahhüdünü yinelediği” de belirtildi.
İki bakanın görüşmede, havayollarının yakın gelecekte uçuşlara başlaması konusunu da ele aldıklarını yazan gazete, Ashkenazi’nin, ülkedeki hastalık düzeyini azaltmaya çalıştığını aktardı.
Hristodulidis ile Ashkenazi’nin, görüşmede, Doğu Akdeniz’deki enerji alanındaki işbirliğinin yanı sıra İsrail, Güney Kıbrıs ve Yunanistan arasındaki üçlü işbirliği konusunu da ele aldıklarını yazan gazete, İsrail Dışişleri Bakanı Ashkenazi’nin, İsrail ile Güney Kıbrıs’ın, stratejik, politik, ekonomik ve güvenlik alanında birçok ortak çıkarı paylaştıklarını söylediğini iletti.
Her ziyaretin Doğu Akdeniz’deki bu önemli ilişkiyi ve ortaklığı güçlendirdiğini dile getiren Ashkenazi, Rum Dışişleri Bakanı Nikos Hristodulidis’in, koronavirüs döneminde ziyaret etmeyi tercih ettiği ilk ülkenin İsrail olmasından çok memnun olduklarını belirtti.
Bunun iki devlet arasındaki güçlü ve istikrarlı dostluğu aynı zamanda dayanışma bağlarını gösterdiğini ifade eden Gabi Ashkenazi, bu yıl, iki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin 60’ıncı yılı olduğunu da sözlerine ekledi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.