DOLAR 32,6859 0.61%
EURO 35,4009 0.47%
ALTIN 2.514,751,24
BITCOIN 20188960,27%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İsrail savaş uçakları Rum’a koruma sağlıyor

İsrail savaş uçakları Rum’a koruma sağlıyor

ABONE OL
10 Ekim 2019 09:01
İsrail savaş uçakları Rum’a koruma sağlıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- Türkiye’nin bugün icra edilecek tatbikat için Rodos ile Meis açıklarındaki bölgede yeni bir Navtex yayınlaması üzerine Rum Yönetimi de söz konusu bölgenin Kıbrıs’ın batısında, “kendi sorumluluk alanı” içerisinde yer aldığını ileri sürerek karşı Navtex ile NOTAM yayımladı.
Rum Yönetimi’nin karşı-Navtex yayımladığI bölge üzerinde de İsrail savaş uçakları koruma sağlarken, havada ikmal tatbikatı da icra ediyor.
Fileleftheros “Baf Açıklarında Navtex… Türkiye, Fatih’in Bulunduğu Bölgede Gerçek Mermilerle Tatbikattan Söz Ediyor… Baskılara Rağmen Faaliyetlerini Sürdürmekte Kararlı” başlıklı haberinde yeni Türk Navtex’inin içeriğini şu yorumla aktardı:
“Türkiye dediğini yaptı. Yeni Navtex, Türk gemilerinin Kıbrıs denizinde bulunmasına uluslararası tepkisi ve Doğu Akdeniz’deki tansiyonun düşürülmesi telkinlerinin Türkiye tarafından tamamen görmezden gelindiğinin göstergesidir”
Rum Yönetimi’nin karşı-Navtex yayımladığını belirten gazete, Rum Yönetimi’nin yayınladığı NOTAM ile de İsrail hava kuvvetlerinin aynı bölge üzerinde, havada ikmal tatbikatı icra etmekte olduğunu yazdı.
Gazete, gerek Rum Yönetimi’nin arama kurtarma ve Navtex yayımlama “sorumluluk bölgesi” dahilindeki deniz bölgesinde, gerek “Lefkoşa FIR Hattı” içerisinde son günlerde yabancı savaş gemileriyle savaş uçakları yüzünden büyük bir yoğunluk yaşandığını, bunun Suriye’deki durumla alakalı olabileceğini belirtti.
Habere göre, “Lefkoşa FIR Hattı”nın 4 bölgesi, Ağrotur üssünden kalkan İngiliz savaş uçaklarının yoğunluğu sebebiyle özel bir statüde bulunuyor. Rum Yönetimi, NOTAM yayımlayarak ‘Lefkoşa FIR Hattı’ndan geçen yolcu ve diğer bütün uçaklara, durumu izlemekte olduğunu ve gerekli bilgilendirmeyi yapacağı bilgisini verdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.