DOLAR 32,6707 0.47%
EURO 34,8682 0.23%
ALTIN 2.503,740,80
BITCOIN 20195880,11%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İstatistik Kurumu, 5 – 18 Eylül tarihleri arasında adres listeleme çalışması yapacak
  • Kıbrıs Volkan
  • Güncel
  • İstatistik Kurumu, 5 – 18 Eylül tarihleri arasında adres listeleme çalışması yapacak

İstatistik Kurumu, 5 – 18 Eylül tarihleri arasında adres listeleme çalışması yapacak

ABONE OL
31 Ağustos 2022 16:51
İstatistik Kurumu, 5 – 18 Eylül tarihleri arasında adres listeleme çalışması yapacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İstatistik Kurumu, Hanehalkı İşgücü Anketleri uygulanacak hanelerin seçimi için 5 Eylül  – 18  Eylül tarihleri arasında Blok Tarama (adres listeleme) çalışması yapılacağını duyurarak, görev rozeti olan anketörlere gerekli kolaylığın gösterilmesi çağrısında bulundu.

İstatistik Kurumu Başkan Hüseyin Cahitoğlu tarafından yapılan yazılı açıklamada, ülkede işgücünü oluşturan istihdam edilenler ile işsizlerin sayısı ve çeşitli özelliklerine ilişkin bilgilerin düzenli olarak İstatistik Kurumu tarafından Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) standartları çerçevesinde uygulanan Hanehalkı İşgücü Anketleri ( HİA) ile elde edildiği belirtilerek, programlar yapabilmek ve uygulayabilmek için doğru, güvenilir ve zamanlı istatistiksel bilgilerin gerekliliğine vurgu yapıldı.

Ekim ayında Hanehalkı İşgücü Anketleri uygulanacak hanelerin seçiminde kullanılacak çercevenin güncelliğini sağlamak ve sağlıklı veriler elde edebilmek için Kurum tarafından 5 Eylül  – 18  Eylül 2022 tarihleri arasında adres listeleme çalışması yapılacağının kaydedildiği açıklamada, çalışmada görevlendirilen anketörlerin istenildiğinde gösterilmek üzere görev rozetlerini yanlarında bulunduracakları belirtildi.

Açıklamada, “Araştırmalarda veri kalitesini sağlamanın en önemli unsurlardan biri,  hanehalklarının verecekleri bilgilerin doğruluğudur. Bu kapsamda Kurumumuz tarafından görevlendirilen anketörlere gerekli kolaylığın gösterilmesi çalışmanın amacına ulaşması bakımından büyük önem arz etmektedir. Halkımızdan bu konuda gerekli ilgi ve duyarlılığı göstermesini saygılarımla rica ederim” denildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.