DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İyice küstahlaşan  Prodromu;  Kıbrıslı Türkler vatandaşımız”

İyice küstahlaşan Prodromu; Kıbrıslı Türkler vatandaşımız”

ABONE OL
14 Mart 2018 11:14
İyice küstahlaşan  Prodromu;  Kıbrıslı Türkler vatandaşımız”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Prodromu : Kıbrıslı Türklerin herhangi bir aşamada Kıbrıs Cumhuriyeti’yle ilgili süreçlere katılmak istemeleri durumunda bu olabilir, çünkü Kıbrıslı Türkler Kıbrıs Cumhuriyeti vatandaşıdır
Fileleftheros gazetesi Rum Hükümeti Sözcüsü Prodromos Prodromu enerji konusunda yaptığı açıklamasında, Türk tarafının istediği şeyin müzakere gündeminin değişmesinden başka bir şey olmadığını söyledi.
RIK’e konuşan Prodromu’nun “Türklerin çabalarından haberdar olduğu” yorumunda da bulunan gazete, “Prodromu’nun, Türklerin geçmişte ortak komiteler kurulması konusunda olumsuz olduklarını anımsattığını” iddia etti.
Prodromu, açıklamasında, “Kıbrıslı Türklerin herhangi bir aşamada Kıbrıs Cumhuriyeti’yle ilgili süreçlere katılmak istemeleri durumunda bunun olabileceğini çünkü Kıbrıslı Türklerin Kıbrıs Cumhuriyeti vatandaşı olduğunu” savundu.
Rum Yönetimi eski başkanlarından Glafkos Kliridis’in Kıbrıs Türk tarafına AB için ortak bir müzakere grubu kurulmasını önerdiğini ancak Kıbrıslı Türkler buna itiraz ettiğini kaydeden Prodromu, “Kıbrıs sorununun çözümüne ilişkin müzakerelerin çok ileri bir noktaya ulaştığını ve garantörlüğün sona ermesi gerektiğini unutup, doğal gazla ilgili komiteler yapmaya başlamak, Kıbrıs sorunu için oyalayıcı bir şey olacak” yorumunda bulundu.
Prodromu, “Kıbrıslı Türklerin bir kenarda bırakıldığı gerçek değildir. Kıbrıs’ta ne olacağının tartışılması için herhangi bir eğilim olsaydı, geçmişte olması lazımdı. Kıbrıs Türk tarafı, 2011 yılından bu yana Türk şirketine sözde haklar vermiştir” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.