DOLAR 32,3698 0.16%
EURO 35,0493 -0.16%
ALTIN 2.324,550,23
BITCOIN 2270483-0,92%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İzcan ile Akıncı açıklama yaptı…  “Türkiye’den kurtulmalıyız”

İzcan ile Akıncı açıklama yaptı… “Türkiye’den kurtulmalıyız”

ABONE OL
25 Ekim 2019 09:48
İzcan ile Akıncı açıklama yaptı…  “Türkiye’den kurtulmalıyız”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ – Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Genel Başkanı İzzet İzcan, TC Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Kıbrıs Türk toplumu içerisindeki barış yanlısı kesimleri Rumcu diye nitelemesini eleştirerek, kınadıklarını belirtti.
İzzet İzcan, yaptığı açıklamada, Türkiye’de Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarının, Sünni İslam’a dayalı bir rejim kurma peşinde olduğunu, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı dahil, kendinden farklı herkese saldırdığını savundu.
AKP’nin Kıbrıs’ta çözüm istemediğini savunan İzcan, AKP’nin Kıbrıs’ın doğal zenginlikleri dahil, her şeyine el koymaya çalıştığını iddia etti.
AKINCI

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, yaptığı yazılı açıklamasında “Toplumumuzu bölücü, bir kısmını ötekileştirici söylemlerden de artık vazgeçilmelidir. Bunun kimseye yararı yoktur. Yaşananların yargısını elbet tarih verecektir” dedi.
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, bu süreçte söylediklerini seçime endeksli olarak yorumlamanın hiçbir anlamının olmadığına işaret ederek, “Hayat, seçimden ibaret değildir. İnsan hayatının kazanılması ise seçim kazanılmasından çok daha değerlidir” dedi ve şunları kaydetti:
“Birçok defalar ifade ettim: Kıbrıs Türk halkı bu topraklarda siyasi eşitlik, özgürlük ve güvenlik içinde iki kurucu devlete dayalı federal bir çözüm ve uluslararası hukuk içinde, kendi özgün kimlik ve kişiliğini koruyarak Avrupai çağdaş bir yaşamı arzulamaktadır. Kıbrıs Türk halkı gelecekte Kıbrıs Rum tarafı ile eşitlikçi bir ilişki içinde olmayı arzular ve onların azınlığı olmayı istemezken, Türkiye ile de sağlıksız ve dengesiz bir ilişkiyi asla onaylamamaktadır. Bu açıdan Kıbrıs Türk halkına tepeden bakan, amir-memur ilişkisini çağrıştıran tutum ve davranışları halkımız tasvip etmemektedir. Halkımız karşılıklı sevgi ve saygıya dayalı, medeni bir ilişki istemektedir.
Elbette bunun için her iki tarafa da düşen görev ve sorumluluklar vardır. Kıbrıslı Türkler olarak bizim Türkiye’ye sürekli avuç açan pozisyondan bir an önce kurtulmamız, kendimize daha yeterli hale gelmemiz bu sorumlulukların en başta gelenlerinden biridir. Kıbrıs Türk toplumunun ekonomisi ve demokrasisi ile güçlü bir yapıya kavuşması, kendi kurumlarının gerçek söz sahibi olması da kaçınılmaz bir görevdir.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.