DOLAR 32,4906 0.12%
EURO 34,7955 0.19%
ALTIN 2.491,711,21
BITCOIN 2029647-0,60%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İzcan Rum’dan geri kalmadı

İzcan Rum’dan geri kalmadı

ABONE OL
27 Kasım 2018 15:15
İzcan Rum’dan geri kalmadı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in üstlendiği inisiyatifin devam ettiğini, Jane Holl Lute’nin yakında Kıbrıs ve garantör ülkeleri ziyaret ederek, görüşler sunup, ortak bir hedef talebinde bulunacağını belirten Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Genel Başkanı İzzet İzcan, taraflardan, yeni konuları tartışmaya açıp süreci baltalamamalarını istedi.
BKP Genel Başkanı İzzet İzcan yaptığı yazılı açıklamada, Rum lider Nikos Anastasiadis’in desantralize federasyon önerileri ile çelişkili açıklamalarının ardından, Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun, federasyon, desantralize federasyon, konfederasyon ve iki devletli çözüme hazır olduğunu vurgulamasının Guterres Belgesi çerçevesine tamamen aykırı olduğunu, bu tür yaklaşımların çözüme değil, taksime hizmet ettiğini kaydetti
Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun, iki bölgeli federasyon tezinin, Cumhurbaşkanı Akıncı’nın şahsi görüşü olduğunu belirtmesi ve “Hem Kıbrıs Türk hükümetinin, hem de Kıbrıslı Türklerin de söz hakkı vardır” demesinin, taraflar arsında ciddi bir çatlağı ortaya çıkardığını savunan İzcan şu ifadeleri kullandı.
“Cumhurbaşkanı Akıncı, federal birleşik Kıbrıs hedefiyle, Kıbrıs Türk toplumundan onay almış ve görüşmeleri yürüten seçilmiş Cumhurbaşkanıdır. Görevde olduğu sürece, Kıbrıs Türk toplumunu temsil eder. .BKP Kıbrıslı Türklerin varlık ve kimliğini koruyacak federal birleşik Kıbrıs politikasının yanında durmaya devam edecektir”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.