DOLAR 32,3742 0.17%
EURO 35,0324 -0.2%
ALTIN 2.324,690,24
BITCOIN 2264318-0,41%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Kadına Yönelik Mesleki Eğitim ve Sosyal Destek Projesi” kapsamında eğitim alan Karpaz bölgesindeki kadınlar ilk sergilerini açtı
  • Kıbrıs Volkan
  • Güncel
  • “Kadına Yönelik Mesleki Eğitim ve Sosyal Destek Projesi” kapsamında eğitim alan Karpaz bölgesindeki kadınlar ilk sergilerini açtı

“Kadına Yönelik Mesleki Eğitim ve Sosyal Destek Projesi” kapsamında eğitim alan Karpaz bölgesindeki kadınlar ilk sergilerini açtı

ABONE OL
12 Kasım 2022 18:30
“Kadına Yönelik Mesleki Eğitim ve Sosyal Destek Projesi” kapsamında eğitim alan Karpaz bölgesindeki kadınlar ilk sergilerini açtı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı Sosyal Hizmetler Dairesi tarafından başlatılan “Kadına Yönelik Mesleki Eğitim ve Sosyal Destek Projesi” kapsamında eğitim alan Karpaz bölgesindeki kadınlar ilk sergilerini açtı.

Serginin açılışında ilk konuşmayı yapan Eğitmen Emine Özbayrak, Karpaz bölgesinde yaşayan kadınlara yönelik düzenlenen kursun önemine işaret ederek kırsal kesimdeki kadınlara bu şansın verilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Kadına Yönelik Mesleki eğitim ve Sosyal Destek koordinatörü Neşe Serinsu da serginin dört aylık bir sürede azimli şekilde yürütülen çalışmaların sonucu ortaya çıktığına vurgu yaparak kadınların bu süre zarfında bilgi beceri ve mesleki yetenek kazandığını söyledi.

 

Girişimci İşkadınları Derneği Başkanı İçim Çağıner Kavuklu ise, dernek olarak kadının üretimdeki yerini alması ve ekonomiye katkı sağlaması adına her türlü desteği vermeyi sürdüreceklerini ifade etti.

Kavuklu, Karpaz dokumasının tanıtılması ve gelecek nesillere aktarılması için de gerekeni yapacaklarının altını çizdi.

Açılışta kısa bir konuşma yapan Dipkarpaz Belediye Başkanı Suphi Coşkun da, bu gibi eğitimlerin önemine değindi.

Coşkun, “Bir erkeği eğitirseniz bir adamı eğitirsiniz, bir kadın eğitilirse toplum eğitirsiniz” diye konuştu.

Konuşmasına Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın selamlarını ileterek başlayan Türkiye Cumhuriyeti Kalkınma ve Ekonomik İş Birliği Ofisi Koordinatörü Ömer Cihan da, bu tür projelere destek belirtti.

Cihan, kadınların ürettiklerini pazarlaması ve ev ekonomisine katkı sağlaması açısından ofis olarak her zaman kadınların yanlarında olduklarını ve destek vermeye devam edeceklerini söyledi.BRT

 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy ise konuşmasına Atatürk’ün kadına ve kadın haklarına verdiği değeri anımsatarak başladı.

Taçoy, “İster kadın ister erkek ister yaşlı isterse genç olsun insana dokunan her projeye destek vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Kadının eğitiminden üretime, pazarlamadan ekonomiye katkı koyması adına imkân vermek çalıştıklarını dile getiren Bakan Taçoy en büyük arzusunun da yeni projelerle bunu geliştirmek olduğunu söyledi.

“Geleceğe umutla çalışıp güvenerek yola devam edeceğiz” diyen Taçoy, katkı koyan herkese teşekkür etti.

Konuşmaların ardından serginin açılışı gerçekleştirilerek gezildi.

Sergide, kursa katılan18-60 yaş aralığında 46kadının dört aylık sürede yaptığı sele-sepet örücülüğü ile Karpaz Dokuma Sanatı sergileniyor. BRT

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.