DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 20840242,47%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kahraman; KKTC’ye uygulanan izolasyon kırılmalı

Kahraman; KKTC’ye uygulanan izolasyon kırılmalı

ABONE OL
17 Ocak 2018 10:27
Kahraman; KKTC’ye uygulanan izolasyon kırılmalı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tahran’da gerçekleştirilen İslam İşbirliği Teşkilatı Parlamento Birliği (İSİPAB) Konferansı’nda konuşan TBMM Başkanı İsmail  Kahraman, “Kıbrıs’ta Türk tarafı aleyhine adaletsizce bozulan dengelerin bir ölçüde düzeltilmesi suretiyle kalıcı ve adil bir çözüme katkıda bulunmak, tüm Müslümanların ortak meselesi ve ortak sorumluluğudur” dedi.

“HAKSIZ İZOLASYON”
Bu Konferansın, İslam İşbirliği Teşkilatı coğrafyasında arabuluculuk alanında sürdürülen kapasite inşa çalışmalarına katkı yapması ve İslam dünyasında yaşanan ihtilaflara çözüm bulunmasını teşvik etmesini hedeflediklerini anlatan Kahraman, “İSİPAB olarak hakları ve gelecekleri için mücadele eden Müslüman toplumlara daha fazla sahip çıkmalıyız ve bu meyanda Kuzey Kıbrıs Türk Devleti adı altında gözlemci statüsüne sahip Kıbrıslı Türk kardeşlerimize karşı on yıllardır uygulanan haksız izolasyonu hep birlikte kırmalıyız. Adada Türk tarafı aleyhine adaletsizce bozulan dengelerin bir ölçüde düzeltilmesi suretiyle kalıcı ve adil bir çözüme katkıda bulunmak, tüm Müslümanların ortak meselesi ve ortak sorumluluğudur.” ifadelerini kullandı.
Kahraman, İslam İşbirliği Teşkilatı ve İSİPAB kararları doğrultusunda, Batı Trakya’daki Müslüman Türk Azınlığı ile Ege Denizi’ndeki On İkiadalar’da yaşayan Türklerin temel haklarını korumanın da herkesin görevi olduğunu söyledi.
Yukarı Karabağ sorununun Azerbaycan’ın toprak bütünlüğü çerçevesinde çözülmesini temenni ettiklerini dile getiren Kahraman, Kırım Tatarlarının sorunlarının çözülmesinde de Müslüman ülkeler ve İSİPAB’ın daha çok destek olması gerektiğini vurguladı.
Ortadoğu’da yeni bir krize yol açılmaması gerektiğine işaret eden Kahraman, “Filistin davası hepimizin en temel meselesidir. Mevcut diğer tehdit ve sınamalar karşısında da daha güçlü bir birlik ve dayanışma içinde olmalıyız. Türkiye, dost ve kardeş bir ülke, Körfez İşbirliği Konseyi’nin stratejik ortağı ve İslam İşbirliği Teşkilatı Zirve Dönem Başkanı olarak, bölgedeki kardeş ülkeler arasındaki tüm anlaşmazlık ve meselelerin dostane çözümünü kolaylaştırıcı adımlar atmaya devam edecektir ve desteğini sürdürecektir.” dedi.
Kahraman, Türkiye’nin de dahil olduğu uluslararası toplumun, Afganistan’da güvenlik ve istikrar sağlanması için çaba gösterdiğini, bu konuda İslam İşbirliği Teşkilatı ülkelerinin daha güçlü dayanışma sergilemesinin durumun düzeltilebilmesine yardımcı olacağını bildirdi.
 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.