DOLAR 32,3830 0.19%
EURO 35,0919 -0.01%
ALTIN 2.325,040,25
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kalın;  AB Kıbrıs Türklerine büyük haksızlık yaptı

Kalın; AB Kıbrıs Türklerine büyük haksızlık yaptı

ABONE OL
24 Temmuz 2019 13:26
Kalın;  AB Kıbrıs Türklerine büyük haksızlık yaptı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- Türkiye Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, “Türkiye ne Batı’dan ne de dünyanın başka bir yerinden uzaklaşıyor. Aksine dış politika seçeneklerini genişletip çeşitlendiriyor ancak NATO’nun güvenliği ve bütünlüğü pahasına dışlanıyor.” değerlendirmesinde bulundu.
Kalın, Amerikan yayın kuruluşu Bloomberg’te, “Türkiye’nin Batı’dan uzaklaştığı” iddialarına yanıt veren makale kaleme aldı.
KIBRIS KONUSU
Kalın, söz konusu makalesinde Kıbrıs sorunu konusunda Türkiye ve AB ilişkilerine gölge düştüğünü vurgulayarak, şunları kaydetti:
“Avrupalılar, Türkiye’nin 2004’teki Annan Planı’nın Kıbrıslı Türkler tarafından kabul edilip, Rumlar tarafından reddedilmesinden bu yana sorunu çözmek için ne kadar çaba sarf ettiğinin farkında. AB, Rumları sorun çözülmeden Birliğe tam üye olarak kabul ederek yalnızca kendi ilkelerini ihlal etmekle kalmadı, aynı zamanda Kıbrıslı Türklere de büyük bir haksızlık yaptı.
Son dönemlerde ise Türk tarafının adil bir rejim kurma ve Doğu Akdeniz’deki kaynakların eşit paylaşımı önerisi yine reddedildi. Türkiye ne Batı’dan ne de dünyanın başka bir yerinden uzaklaşıyor. Aksine dış politika seçeneklerini genişletip, çeşitlendiriyor ancak NATO’nun güvenliği ve bütünlüğü pahasına dışlanıyor. Batılı dostlarımız ve müttefiklerimizin Türkiye’yi kısa vadeli çıkarları için araçsallaştırmak yerine, Türkiye’ye eşit bir ortak olarak davranmalı ve güvenlik kaygılarını ciddi bir şekilde ele alması gerek.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.