DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2053262-2,02%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kalın: Erdoğan’ın Putin ile yaptığı görüşme sonrası kriz aşıldı

Kalın: Erdoğan’ın Putin ile yaptığı görüşme sonrası kriz aşıldı

ABONE OL
03 Kasım 2022 19:54
Kalın: Erdoğan’ın Putin ile yaptığı görüşme sonrası kriz aşıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, CNN International televizyonunda katıldığı bir programda, Rusya ve Ukrayna arasında İstanbul’da imzalanan Tahıl Koridoru Anlaşması’na ilişkin açıklamalarda bulundu.
29 Ekim’de, Sivastopol bölgesinde gemilerden birine yapılan saldırı sonrası tahıl anlaşmasının askıya alındığını söyleyen Kalın, itirazlar, protestolar ve yazılan mektup sonrası iletişime geçildiğini dile getirdi.

Kalın, tahıl meselesinin savaştan ayrı bir durum olduğunun altını çizerek, “Son 3-4 gündür çok fazla diplomatik çaba sarf ettik. Savunma Bakanımız, Dışişleri Bakanımız ve Cumhurbaşkanımız dün Putin ile görüştü.” ifadesini kullandı.

Bu süreçte, Ukrayna tarafıyla da görüşüldüğünü aktaran Kalın, Rus tarafının taleplerinin ve beklentilerinin Ukrayna’ya iletildiğini ve Ukrayna’nın yapıcı bir tutum sergilediğini vurguladı.

Kalın, “Rusya, Devlet Başkanı Vlademir Putin ve Türkie Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmenin ardından anlaşmaya geri döndü ve şimdi her şey yoluna konuldu” dedi…

Rusya’nın sürece geri dönmesinden oldukça memnun olduğunu belirten Kalın, yaklaşık 3 ay önce imzalanan İstanbul anlaşmasına her iki tarafın da bağlı kalacağını umduğunu belirtti.

Kalın, tahıl ihracatı için açılan Akdeniz Koridoru’nda ve çevresinde askeri faaliyet olmayacağının ve bunun anlaşmanın en başından beri dile getirildiğinin altını çizerek, “Rusya’nın da bunu talep ettiğini ve elde ettiğini düşünüyoruz.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile yakın zamanda görüştüğünü aktaran Kalın, Zelenskiy’nin de anlaşmaya bağlılığını teyit ettiğini söyledi.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.